Проведено семінар-практикум для вчителів історії ЗЗСО м. Гадяча та Сергіївської ОТГ «Гра на уроках історії як спосіб взаємодії вчителя та учнів»

  • 807

Фото без опису

 

7 грудня 2018 року методичним кабінетом відділу освіти, молоді та спорту Гадяцької міської ради і відділом освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Сергіївської сільської ради на базі Качанівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Сергіївської сільської ради проведено семінар-практикум для вчителів історії закладів загальної середньої освіти м. Гадяча та Сергіївської ОТГ «Гра на уроках історії як спосіб взаємодії вчителя та учнів».

Фото без описуРозпочався методичний захід щирими привітаннями, які лунали з уст директора Качанівської загальноосвітньої школи І-ІІ ст. Носенко Наталії Вікторівни, яка також презентувала роботу закладу, зазначила його перспективи розвитку і завдання. Завідувач методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту Гадяцької міської ради Майборода Сергій Миколайович зазначив, що змінюються мета та зміст освіти, з'являються нові засоби та технології навчання, але урок залишається головною формою навчання, бо сучасний урок – це основний механізм засвоєння учнями стандартів освіти. Спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Сергіївської сільської ради Хоменко Олена Сергіївна відмітила позитивні сторони укладення Угоди про співпрацю між відділом освіти, молоді та спорту Гадяцької міської ради і відділом освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Сергіївської сільської ради у формі делегування повноважень щодо надання методичної допомоги закладам та установам освіти Сергіївської ОТГ методичним кабінетом відділу освіти, молоді та спорту Гадяцької міської ради.

Фото без описуУ ході семінару-практикуму учасниками були відвідані демонстраційні уроки, зокрема: урок всесвітньої історії у 6 класі – урок узагальнення, контролю і корекції навчальних досягнень учнів з теми «Цивілізації Передньої та Центральної Азії», який провів учитель історії Качанівської загальноосвітньої школи І-ІІ ст., спеціаліст вищої кваліфікаційної категорії, «старший учитель» Щіпка Юрій Павлович та урок історії України у 7 класі – урок-гру «Киівська Русь за часів Володимира Великого», який представив учитель історії Качанівської загальноосвітньої школи І-ІІ ст., спеціаліст вищої кваліфікаційної категорії Пустовгар Віталій Миколайович.

Фото без описуУчасники методичного заходу завітали також у музей історії села та школи, в якому дізналися детальну інформацію про кожен експонат, а також переглянули відкриту історично-розважальну програму для учнів 5-9 класів «Вірний син свого я роду, українського народу».

По завершенню заходу відбулося засідання «круглого столу», на якому було обговорено відвідані демонстраційні уроки, презентовано досвід роботи вчителя історії Щіпки Ю.П. «Гра на уроках історії як спосіб взаємодії вчителя та учнів». Учасники семінару-практикуму обмінялися методичними доробками та досягненнями з вказаного питання. Окрім того, завідувачем ММК Майбородою С.М. було здійснено теоретичний супровід заходу; презентовано питання «Організація діяльнісного підходу при викладанні історії», зосереджено увагу на проблемних питаннях.

Завершився семінар-практикум традиційним підведенням підсумків та виробленням методичних рекомендацій для вчителів історії закладів загальної середньої освіти м. Гадяча та Сергіївської ОТГ.

Висловлюємо вдячність колективу Качанівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Сергіївської сільської ради за допомогу в організації методичного заходу.