Проведено тренінг «Ранкові зустрічі» для вихователів закладів дошкільної освіти міста Гадяча та Сергіївської ОТГ

  • 978

     

4 вересня 2018 року на базі ЗДО № 10 «Казка» Гадяцької міської ради для педагогів закладів дошкільної освіти проведено тренінг «Ранкові зустрічі». 
Мета заходу – розвивати професійну компетентність і педагогічну майстерність працівників закладів дошкільної освіти міста Гадяча та Сергіївської ОТГ.

Дошкільник і його життя є самоцінним, бо дитинство неповторне, отже необхідно дбати не про підготовку дитини до майбутнього життя, школи, а про життя, яке дитина проживає сьогодні. Одним із методів навчання і виховання, який є найбільш близьким природі дитини дошкільного віку та займає провідне місце у її житті є ранкова зустріч. 

Ранкова зустріч  –  це запланований структурований збір, який займає важливе місце в повсякденному розкладі діяльності групи, де панує атмосфера піклування та відповідальності. Вона створює позитивну атмосферу у групі на весь день перебування дітей у дитячому садку, дає вихователю можливість навчити дітей взаємній повазі та доброму ставленню один до одного, сприяє формуванню в групі цілісного колективу.

Тренер Морквич Зоя Вікторівна, вихователь-методист ЗДО № 10 «Казка» розкрила значення, структурні компоненти та особливості впровадження ранкових зустрічей у практику роботи закладу дошкільної освіти, надала практичні рекомендації щодо проведення ранкової зустрічі у закладі дошкільної освіти.

Під час роботи тренінгу панувала позитивна доброзичлива атмосфера, педагоги були активними та творчими учасниками процесу. По завершенню тренінгу педагоги обмінялися враженнями від проведеного заходу.