ГАДЯЧ ГОТУЄТЬСЯ ДО ДНЯ МІСТА

  • 1318

Фото без опису11 вересня - День визволення Гадяча від нацистських загарбників, який традиційно є  Днем міста. До відзначення цієї пам'ятної  дати та головного річного свята громади – Дня міста триває активна підготовка. На черговому засіданні оргкомітету обговорили робочий план святкувань та виокремили додаткові питання, які виникали у ході наради.

 У святковій програмі:

Безпосередньо у дні визволення міста: з 07.09. по 11.09.2018 року відбудеться взяття землі з місць бойових дій для капсули пам’яті, проведення молитви за полеглих у роки війни та святкові урочистості з покладанням квітів до могил воїнів-визволителів; презентація автопробігу естафети пам’яті «Слава визволителям України» та передача  фото-альбому та інших експонатів до Гадяцького історико-краєзнавчого музею; привітання та нагородження ветеранів від міського голови.

У Гадяцькому історико-краєзнавчому музеї  організовано фотовиставку до Дня визволення нашого міста  та проведення безкоштовних екскурсій експозицією.

Оскільки 11 вересня - робочий день, основні заходи заплановані на 14-15 вересня.

Благоустрій,  святкове оформлення, прийом польської делегації - учасників конференції, яка відбудеться в Гадячі і буде присвячена 360-й річниці підписання Гадяцького договору. Під час проведення свята пройде нагородження найдостойніших  членів громади, будуть проведені цікаві розважальні конкурсні програми та святкові концерти - ці та інші питання обговорили на засіданні організаційного комітету, що провів голова оргкомітету,  секретар міської ради  Григорій Сафонов.

14 вересня - виступ Полтавського обласного симфонічного оркестру з новою концертною програмою; організовані для всіх бажаючих безкоштовні екскурсії містом.

15 вересня - відкриття   «Весільної альтанки» у міському парку «Перемога»; шахово-шашковий турнір 10-ти команд на приз міського голови; традиційний велопробіг  присвячений Дню міста; свято морозива «В гостях у «Трьох ведмедів»; виставка-продаж випічки «Марципанова галявинка»; "Містечко майстрів" – «Гадяч - край медовий» виставка  меду, художні виставки пейзажів, вишивки, поробки, кераміка, гончарі, ковалі з проведенням майстер-класів;    вручення відзнак та концертні програми від місцевих артистів та спеціально запрошених гуртів.

Наразі заанонсована концертно розважальна програма від «Радіо-п’ятниці» за участю  Артура Босо, Міли Нітіч,  гурту «Оркестр гарного настрою», дискотека DJ "Радіо-п'ятниця" та святковий феєрверк.