Проведено майстер-клас для вихователів закладів дошкільної освіти міста Гадяча та Сергіївської ОТГ «Методичні засади та психологічні основи впровадження прийомів ейдетики та мнемотехніки у роботі з дошкільниками

  • 954

23 жовтня 2018 року на базі закладу дошкільної освіти «Первоцвіт» Гадяцької міської ради проведено майстер-клас для вихователів закладів дошкільної освіти міста Гадяча та Сергіївської ОТГ «Методичні засади та психологічні основи впровадження прийомів ейдетики та мнемотехніки у роботі з дошкільниками».

Аколович Тетяна, методист методичного кабінету ознайомила присутніх із упровадженням інноваційних технологій в освітній простір сучасного закладу дошкільної освіти. 

Вихователь-методист ЗДО «Первоцвіт» Устінова І.В. окреслила основні принципи, цілі та основи ейдетики та мнемотехніки, зазначила, що використання прийомів даних методик у щоденній роботі з дошкільниками є надзвичайно ефективним та цікавим способом саморозвитку та формування мислення, пам’яті, мовлення, креативності у дітей.

У ході майстер-класу Іриною Устіновою було проведено ряд вправ для роботи з дітьми дошкільного віку: «Колірні асоціації», «Асоціації з геометричними фігурами», «Звукові мішечки», «Тактильні асоціації», «Намалюй вірш» та інші. Педагоги читали оповідання за серією опорних картин, складали казки з опорою на предметне зображення та мнемо таблиці, працювали з друдлами тощо. Крім цього, Ірина Володимирівна познайомила учасників майстер-класу з методикою та розвивальними іграми Г.Р. Кандибури.

На завершення проведено рефлексію у вигляді флешмобу «Теплі побажання». 

Педагоги відмітили високий рівень проведення заходу, професіоналізм у підборі та використанні матеріалів для дітей дошкільного віку.

Висловлюємо подяку директору Писанці Ю.Л., вихователю-методисту Устіновій І.В. та колективу ЗДО «Первоцвіт» за організацію методичного заходу.