Проведено семінар-практикум для вихователів-методистів та вихователів закладів дошкільної освіти Сергіївської ОТГ та міста Гадяча «Організація театралізованої діяльності з дітьми дошкільного віку

  • 1028

Фото без опису

30 жовтня 2018 року методичним кабінетом відділу освіти, молоді та спорту Гадяцької міської ради та відділом освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Сергіївської сільської ради на базі ДНЗ «Перлинка» Сергіївської сільської ради проведено семінар-практикум для вихователів-методистів та вихователів закладів дошкільної освіти Сергіївської ОТГ та міста Гадяча «Організація театралізованої діяльності з дітьми дошкільного віку».

Вихованці та працівники закладу зустріли учасників семінару музичним привітанням, що подарувало усім гарний настрій та позитивні емоції уже на початку заходу.

З вітальним словом звернулися до присутніх завідувач методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту Гадяцької міської ради        Майборода С.М. та головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Сергіївської сільської ради Хоменко О.С.

Про значення театралізованої діяльності в освітньому процесі дошкільного закладу розповіла Аколович Т.П., методист методичного кабінету, а        Гайдай В.О, завідувач ДНЗ ознайомила присутніх із організацією театралізованої діяльності дошкільного навчального закладу  «Перлинка».

У практичній частині семінару-практикуму до уваги учасників заходу було представлено заняття з розвитку мовлення для молодшого дошкільного віку «Подорож у казку» (вихователь ДНЗ «Перлинка» Плутенко В.В.), гру-драматизацію «Рукавичка» (керівник гуртка  ДНЗ  «Перлинка» Пономаренко В.Ф.), виставку «Різновиди театру», на якій було презентовано різноманітність наповнення театрально-ігрового середовища.    

Театр – це усвідомлення власного «Я» та можливість самовираження особистості. І як доказ цього учні 4 класу Розбишівської ЗОШ І-ІІІ ступенів  продемонстрували театралізовану виставу «Як лисичка братця-вовка одурила» за сюжетом української народної казки  «Лисичка-сестричка та вовк-панібрат» (учитель початкових класів Левченко В.Д.). 

Гайдай В.О. провела майстер-клас для учасників методичного заходу по виготовленню театральної ляльки, що дало можливість кожному проявити свою творчість та креативність. 

Підбиваючи підсумки семінару-практикуму, присутні відзначили актуальність визначеної теми, показали свою зацікавленість, готовність до впровадження проголошених ідей та схвалили методичні рекомендації для вихователів-методистів та вихователів ЗДО міста та ОТГ.

Висловлюємо подяку завідувачу Гайдай В.О. та колективу ДНЗ «Перлинка» Сергіївської сільської ради за організацію та проведення методичного заходу.