Кінотеатр просто неба: у Гадячі відбулась презентація фільму про Олену Пчілку

  • 770

Фото без опису

Фото без опису12 вересня в рамках проведення заходів із вшанування пам’яті нашої видатної землячки: української письменниці, драматурга, публіцистки, громадської і культурної діячки, перекладачки, етнографа, члена-кореспондента Всеукраїнської академії наук - Ольги Петрівни Косач (псевдонім Олена Пчілка). Презентація фільму «Берегиня Драгоманівського роду» відбулась на майданчику біля центральної бібліотеки ім. Лесі Українки. Презентувала фільм журналістка, автор та режисер ряду документальних фільмів про Гадяч Дідик Інна Станіславівна.

 

Фото без описуУ цьому фільмі режисерська рука майстра переносить глядача у минулі часи, розкриває багатогранність особистості Олени Пчілки, її патріотизм та відданість Україні. Ольга Петрівна Косач - вродлива жінка, ніжна й мудра матір, яка виховала геніальну Лесю Українку, виплекала її талант. Окрім того, Олена Пчілка – перша журналістка та перша жінка-академік. Потрібно відзначити, що цей, безумовно, потрібний проект, заслуговує уваги і захоплення.

Фото без опису

Вечірній показ фільму відбувся і на літньому майданчику в парку «Перемога». 

Перегляд кінофільму під відкритим небом - можливість чудово провести вільний час, а також отримати задоволення і від перебування на свіжому повітрі, і від самої кінострічки.

Фільм створений до 170-річчя від дня народження Олени Пчілки за ініціативи міського голови В.О.Нестеренка та підтримки Гадяцької міської ради.