Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика – мотивувальний чинник вивчення рідної мови

  • 675

З метою піднесення престижу української мови, популяризації її серед молоді щорічно проводиться Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика.

Цього року захід проведено на виконання Указу Президента України від 09.11. 2007 № 1078 «Про Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика», керуючись листами Міністерства освіти і науки України від 11.10.2021 № 1/9-535 «Про проведення ХХІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика», Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. М.В.Остроградського від 20.10.2021 № 01-22/1005 «Про проведення XXІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика» та від 06.12.2021 № 01-22/1226 «Про  проведення ІІ етапу XXІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика».

Шкільні етапи конкурсу проведено у листопаді-грудні в закладах загальної середньої освіти, а 11 грудня 2021 року на базі Гадяцького ліцею І-ІІІ ступенів № 1 імені Олени Пчілки Гадяцької міської ради за територіальним принципом пройшов ІІ етап, у якому взяли участь 119 учнів 3-11 класів закладів загальної середньої освіти Гадяцької міської, Великобудищанської, Краснолуцької, Лютенської, Петрівсько-Роменської, Сергіївської сільських територіальних громад, з суворим дотриманням законодавства України в частині запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2

Конкурсанти працювали за завданнями, підготовленими Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. М.В.Остроградського та виявили ґрунтовні знання з української мови та індивідуальний творчий підхід.

Фахове журі ІІ етапу, а це досвідчені вчителі української мови та літератури, визначило 66 переможців, серед яких 37 учнів посіло І місце, 17 учнів – ІІ місце та 12 учнів – ІІІ місце.

Дякуємо педагогам, які підготували учнів до філологічного заходу, батькам за підтримку та допомогу і бажаємо успіхів та нових звершень!

Підсумкові протоколи журі ІІ етапу XXІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика можна переглянути на сайті комунальної установи Гадяцький центр професійного розвитку педагогічних працівників, розділ «Інтелектуальні заходи», підрозділи «Учнівські конкурси», «Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика».

 

 

Підготував директор Гадяцького ЦПРПП С.М.Майборода