Проведено І етап обласного конкурсу-огляду учнівських екологічних бригад, театрів (шоу) закладів освіти м. Гадяча та Сергіївської ОТГ

  • 1488

Фото без опису

5 березня 2019 року методичним кабінетом відділу освіти, молоді та спорту Гадяцької міської ради на базі Гадяцького ліцею І-ІІІ ступенів № 4 імені Лесі Українки проведено І етап обласного конкурсу-огляду учнівських екологічних бригад, театрів (шоу) закладів освіти м. Гадяча та Сергіївської ОТГ.

Міський етап конкурсу-оглялу проводився вже втретє з метою активізації та розвитку молодіжного екологічного руху, виявлення та поширення результативних форм роботи учнівських колективів у русі за екологічну безпеку, пошуку та розвитку юних талантів і обдарувань, привернення уваги органів місцевої влади, громадських та державних організацій до екологічних проблем нашого регіону. Реалізуючи положення Угоди про співпрацю між відділом освіти, молоді та спорту Гадяцької міської ради і відділом освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Сергіївської сільської ради у формі делегування повноважень щодо надання методичної допомоги закладам та установам освіти Сергіївської ОТГ методичним кабінетом відділу освіти, молоді та спорту Гадяцької міської ради вперше участь у Конкурсі взяли заклади загальної середньої освіти Сергіївської сільської ради.

До присутніх з вітальним словом звернувся завідувач методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту Гадяцької міської ради, голова організаційного комітету І етапу обласного конкурсу-огляду учнівських екологічних бригад, театрів (шоу) закладів освіти м. Гадяча та Сергіївської ОТГ Майборода С.М.

Цікавою та актуальною була цьогорічна тематика виступів колективів екологічної просвіти «Моя маленька батьківщина».

Фахове журі конкурсу-огляду у складі: методиста методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту Гадяцької міської ради Лисенка В.В., методиста методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту Гадяцької міської ради Аколович Т.П., провідного фахівця з екологічної освіти, рекреацій та туризму регіонального ландшафтного парку «Гадяцький» Зозулі О.О., директора Гадяцького районного Будинку дитячої та юнацької творчості Жартовської О.В. відмітило у виступах учасників вдале поєднання різних жанрів, стилів і напрямів мистецтва, демонстрування власних досягнень в просвітницькій та природоохоронній діяльності. Оригінальні сценарії, відображали власний досвід і результати практичної природоохоронної роботи та агітацію за збереження навколишнього середовища. Цьогоріч необхідно відмітити зростаючу виконавську майстерностінащих агітбригад та театрів, належний естетичний вигляд сценічних костюмів курсантів, висвітлення практичної природоохоронної роботи, актуальність порушеної проблеми.

При оцінюванні виступів екологічних колективів враховувалися відповідність порушеної у виступі екологічної проблеми та її соціальне значення оголошеній темі, зв’язок з екологічними організаціями при вирішенні проблем та результативність проведеної роботи, а також рівень виконавської майстерності, оригінальність художнього оформлення, використання засобів активізації аудиторії, відповідність костюмів, рівень режисури та дотримання часового регламенту. За активну роботу по формуванню екологічної культури учнівської молоді та пропаганду екологічних знань, на підставі висновків журі конкурсу-огляду визначено переможців:

– у номінації «Екологічні агітбригади»:

І місце – екологічна агітбригада «Пролісок» Гадяцької гімназії імені Олени Пчілки;

ІІ місце – екологічна агітбригада «ЕКОС» Гадяцького ліцею І-ІІІ ступенів імені Лесі Українки;

– у номінації «Екологічний театр»:

І місце – екологічний театр «Зелений неспокій душі» Гадяцької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 2 імені Михайла Драгоманова;

ІІ місце – екологічний театр «Еколог» Гадяцької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 3;

ІІІ місце – екологічний театр «Едем» Розбишівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.

Бажаємо екологічній агітбригаді «Пролісок» Гадяцької гімназії імені Олени Пчілки та екологічному театру «Зелений неспокій душі» Гадяцької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 2 імені Михайла Драгоманова гідно представити Гадяч, а екологічному театру «Едем» Розбишівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів – Сергіївську ОТГ на обласному етапі Всеукраїнського конкурсу-огляду екологічних бригад, театрів (шоу).

Висловлюємо вдячність колективу Гадяцького ліцею І-ІІІ ступенів № 4 імені Лесі Українки за допомогу в організації конкурсу.