Перший етап обласного огляду народної творчості

  • 574

Фото без опису

«Де згода в сімействі…» під такою назвою в приміщенні Біленченківського будинку культури пройшов звітний концерт художньої самодіяльності аматорських колективів та окремих виконавців Біленченківського будинку культури та Оснягівського клубу.

 Захід пройшов в рамках проведення обласного огляду народної творчості «Де згода в сімействі…», присвячений 250-річчю від дня народження класика української літератури І.П. Котляревського.

Оцінювали виступи учасників журі в складі: Катерина Григорівна Кувшинова (в.о. начальника відділу культури і туризму Гадяцької міської ради), Лариса Вікторівна Островна (завідувач відділу народної творчості районного будинку культури), Аліна Іванівна Луцай (методист хорового жанру районного будинку культури) та Сергій Олександрович Нікітенко (в.о. старости Біленченківського старостинського округу Гадяцької міської ради).

«Мій рідний краю, Гадячино мила…», «Пісня про Гадяч», «Родина», «Скаче в полі білий кінь», уривок із твору «Енеїда», «Над моєю долею», «Волошки сині», «Гапка», «Дієта»- неповний перелік творів, якими порадували глядачів і журі виконавці.

Артисти гідно представили свою громаду, продемонструвавши  яскраві і самобутні таланти в різних жанрах.

Уривки з безсмертної «Енеїди » І.П.Котляревського вдало переплелися з віршами сучасних поетів, українські народні пісні з піснями сучасних українських авторів. А які гуморески та сценки були представлені цього дня на святі, викликавши шквал оплесків глядачів!

Як і творчість Івана Петровича Котляревського, виступи колективів були яскравим відображенням душі українського народу, його національної своєрідності і поетичної вдачі.

Від всієї громади висловлюємо щиру подяку організаторам цього чудового свята:

  • Лукаш Лідії Олександрівні (директору Біленченківського сільського будинку культури),
  • Демерлій Вірі Іванівні (завідувачу Оснягівського сільського клубу),
  • Юлії Олександрівні Зінченко (інструктору по роботі з молоддю),
  • Євгену Анатолійовичу Лукашу (художньому керівнику)

та всім колективам, що взяли участь у звіті.

Ми пишаємося нашими земляками, зичимо їм нових творчих злетів та процвітання їм і нашій громаді.