14 березня в нашій державі відзначатимуть День українського добровольця

  • 1018

Сьогоднішнє свято – саме  тих, хто безкорисливо допомагає людям у різних ситуаціях. І не просто свято, а можливість нагадати світові, що світ не без добрих людей, рух добровольців  існує, міцніє, поширюється і пропонує всім брати участь у вирішенні соціальних проблем.

Доброволець – це людина, яка має звичку піклуватися про близьких людей, допомагаючи їм абсолютно добровільно і без будь-якої вигоди (користі). А нагорода за це - подяка і вдячність людей, яким надана суттєва допомога.

Коли почалася агресія Росії проти України – тисячі відданих українських синів і дочок шукали можливості йти добровольцями на фронт. Так створилася Національна  Гвардія України.

А уже наступного дня, 14 березня, сонячного ранку прямо з Майдану Незалежності сотні бійців Самооборони Майдану вирушили на вишкіл у Нові Петрівці на Київщині.

Вчителі, лікарі, студенти, підприємці – сотні майданівців – замість того, щоб після багатомісячних боїв у Києві поїхати по домівках, рушили з барикад Майдану на дальні барикади Донбасу боронити незалежність України та стали ідеологічною основою нової української армії.

У березні 2014-го добровольчі батальйони організовувалися у багатьох містах України.

Парламент проголосив 14 березня Днем українського добровольця.

Слова «Слава Україні – Героям слава» перестали бути просто вітанням це вже віддання шани найкращим, котрі у найважливіший момент нашої держави не злякалися і пожертвували собою заради своєї Батьківщини, а також є засвідченням справжнього патріотичного подвигу.

14 березня в  день  українського добровольця  нехай в кожен із нас задумається: що я можу зробити для інших?

Інші новини

Всі новини