Проведено семінар-практикум для вихователів середніх груп ЗДО та вчителів початкових класів ЗЗСО міста Гадяча та Сергіївської ОТГ «Наступність, перспективність: дошкілля та початкова освіта»

  • 553

Семінар

20 березня 2019 року методичним кабінетом відділу освіти, молоді та спорту Гадяцької міської ради на базі ЗДО № 6 «Сонечко» проведено семінар-практикум для вихователів середніх груп ЗДО та вчителів початкових класів ЗЗСО міста Гадяча та Сергіївської ОТГ «Наступність, перспективність: дошкілля та початкова освіта».

Вихованці та працівники закладу зустріли учасників семінару музичним привітанням, що подарувало усім гарний настрій та позитивні емоції уже на початку заходу.

З вітальним словом звернулися до присутніх методист методичного кабінету Аколович Т.П., яка ознайомила учасників з концептуальними підходами щодо особливостей впровадження освітнього проекту «Впевнений старт». Методист ММК Шимка Н.П. наголосила на спільних завданнях дошкільної і початкової освіти та їх вирішенні у питаннях наступності. А директор ЗДО № 6 «Сонечко» Москаленко А.Б. розповіла про забезпечення наступності між закладами дошкільної освіти та Новою українською школою.

У практичній частині семінару-практикуму до уваги учасників заходу було представлено інтегроване заняття за програмою «Впевнений старт»  «Лабіринт – ФЕСТ»» (Мисюра В.М., вихователь старшої групи ЗДО № 6 «Сонечко»), заняття з дослідно – експериментальної гурткової діяльності «Маленькі дослідники» «Чарівний магніт»  (Кіндратенко О.О., вихователь старшої групи ЗДО №6 «Сонечко»), презентацію освітнього середовища в групах закладу дошкільної освіти.

Москаленко А.Б. запропонувала педагогічну вікторину «Забезпечення наступності між закладами дошкільної освіти та Новою українською школою», вправу «Сінквейн», а практичний психолог Пуць Л.П. провела для учасників семінару-практикуму техніку «Колаж моїх ресурсів».

Підбиваючи підсумки семінару-практикуму, присутні відзначили актуальність визначеної теми, показали свою зацікавленість, готовність до впровадження проголошених ідей та схвалили методичні рекомендації.

Висловлюємо подяку директору Москаленко А.Б. та колективу ЗДО № 6 «Сонечко» за організацію та проведення методичного заходу.