Про проведення семінару-практикуму для вчителів фізики

  • 644

Фото без опису

18 квітня 2019 року методичним кабінетом відділу освіти, молоді та спорту Гадяцької міської ради на базі Сергіївської загальноосвітньої  школи І-ІІІ ступенів Сергіївської сільської ради  проведено семінар-практикум для вчителів фізики закладів загальної середньої освіти м.Гадяча та Сергіївської ОТГ «Метод проектів при вивченні фізики».

         Метою методичного заходу було ознайомлення учасників семінару з проблемою розвитку педагогічної компетенції при навчанні фізики в умовах реформування освітньої галузі, опрацювання практичних форм і методів роботи на уроках фізики та в позаурочний час.

         Ємець С.М., методист методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту Гадяцької міської ради, ознайомила присутніх із темою семінару,  директор Сергіївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Горб В.І., презентував школу, ознайомив із історією закладу та досягненнями педагогічного колективу.

         Розпочався семінар-практикум із практичної частини. Учителі фізики мали змогу відвідати відкритий урок з використанням мультимедійних засобів у 8 класі «Захист навчального проекту «Унікальні фізичні властивості води», який провела учитель вищої кваліфікаційної категорії, «старший учитель» Педько Т.М. Також присутні мали змогу відвідати інформаційно-виховний захід «Чудеса? Ні, це фізика!», який організували і провели учитель фізики Педько В.О. та учні  5 та 10-х класів.

         У рамках теоретичного блоку семінарського заняття голова методичної комісії вчителів фізики закладів освіти м.Гадяча та Сергіївської ОТГ, вчитель вищої кваліфікаційної категорії, «учитель-методист» Гадяцького ліцею І-ІІІ ступенів №4 імені Лесі Українки Биченко Н.М. ознайомила  учасників заходу із новими підходами до організації й проведення сучасного уроку, створення сприятливих умов для співробітництва учасників освітнього процесу, а також питання впровадження сучасних методів та прийомів роботи (освітніх трендів) на уроках фізики.

         Практичним психологом Сергіївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Пановою Н.В. було проведено заняття на розвантаження «Моє психологічне здоров’я».

         На завершення семінару-практикуму завідувач методичного кабінету Майборода С.М. підвів підсумки роботи та наголосив на основному завданні сучасного учителя – залучати учнів до активної та самостійної діяльності, самому перебувати в постійному пошуку.

         Завершилося семінарське заняття вчителів фізики за «круглим столом», де учасники обмінювалися враженнями, ділилися власним досвідом роботи й схвалили методичні рекомендації для використання в роботі вчителями фізики м. Гадяча та Сергіївської ОТГ. Загалом семінар пройшов у теплій дружній атмосфері.

         Відділ освіти, молоді та спорту Гадяцької міської ради, відділ освіти, молоді, спорту та культури виконавчого комітету Сергіївської сільської ради, методичний кабінет відділу освіти, молоді та спорту Гадяцької міської ради, присутні учителі фізики закладів освіти м. Гадяча та Сергіївської ОТГ висловлюють вдячність директору Сергіївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Горбу В.І, заступникам директора Лідовій Л.В., Ілляшенко А.Г., учителям фізики Педько Т.М. та Педько В.О., практичному психологу Пановій Н.В., всьому педагогічному колективу за допомогу в організації проведення семінару.