Проведено семінар-практикум для вчителів трудового навчання закладів освіти м. Гадяча та Сергіївської ОТГ

  • 585

Фото без опису

19 квітня 2019 року методичним кабінетом відділу освіти, молоді та спорту Гадяцької міської ради на базі Гадяцької гімназії ім. Олени Пчілки проведено семінар-практикум для вчителів трудового навчання закладів освіти м. Гадяча та Сергіївської ОТГ «Формування ключових компетентностей для успішної життєвої самореалізації творчої особистості». У методичному заході брали участь представники закладів загальної середньої освіти м. Гадяча (Гадяцька гімназія ім. Олени Пчілки, Гадяцька спеціалізована школа І-ІІІ ст. № 2 ім. Михайла Драгоманова, Гадяцька спеціалізована школа І-ІІІ ст. № 3, Гадяцький ліцей І-ІІІ ст. № 4 ім. Лесі Українки, Біленченківський заклад загальної середньої освіти І-ІІ ступенів) та Сергіївської ОТГ (Сергіївська загальноосвітня школа І-ІІІ ст. Качанівська загальноосвітня школа І-ІІ ст.).

Семінар-практикум відкрив методист методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту Гадяцької міської ради Лисенко В.В., який ознайомив учасників  заходу з програмою роботи семінару та його головними завданнями.

З вітальним словом та виступом «Формування соціальних, громадянських та загальнокультурних компетентностей на прикладі життя та творчості Олени Пчілки» (до 170-річчя з дня народження Олени Пчілки) до присутніх звернулася заступник директора з навчально-виховної роботи Гадяцької гімназії ім. Олени Пчілки Бутко В.В.

Власний досвід роботи презентували вчителі трудового навчання закладу: Степанович Я.А. «Формування життєвих компетентностей на уроках трудового навчання з обслуговуючих видів праці»; Підгайний О.М. «Формування ключових компетентностей на  уроках трудового навчання».

Учениця 8 класу Сизьон К. та учениця 9 класу Прудка А. презентували проект «Українські узори, зібрані Оленою Пчілкою»; учениця 10 класу Шестопал І. презентувала проект «Створення сувеніру-емблеми «Бджілка»; учень 8 класу Тимша А. презентував проект «Пристосування для торцювання деталей», а учениці 5 класу Денисенко К. і Кладько П. провели майстер-клас «Сервірування святкового столу».

У практичній частині методичного заходу учасники семінару-практикуму мали змогу відвідати майстер-клас «Використання графічного редактора Компас 3DV12 на уроках технологій» (учитель трудового навчання (технологій)  Гадяцької гімназії ім. Олени Пчілки Підгайний О.М.).

За підсумками семінару-практикуму вироблено та схвалено для практичного використання у роботі методичні рекомендації для вчителів трудового навчання (технологій) закладів освіти міста та ОТГ.

Методичний кабінет відділу освіти, молоді та спорту Гадяцької міської ради висловлює подяку педагогічному колективу Гадяцької гімназії ім. Олени Пчілки за допомогу в організації та проведенні методичного заходу.