У Гадячі відбулись урочисті заходи з нагоди 74-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

  • 604

09 травня у м. Гадячі відбувся урочистий мітинг з нагоди 74-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Цього дня на площі Соборній міста зібралася велика кількість людей, щоб віддати данину пам’яті полеглим і свою шану та повагу живим героям Другої світової війни.

 У заходах взяли участь ветерани Другої світової війни, воїни-інтернаціоналісти і учасники АТО, керівники міста і району, представники трудових колективів підприємств, установ, організацій міста, громадських організацій, політичних партій, школярі та небайдужі гадячани.    

Традиційно атрибутикою мітингу стала Книга Вічної Слави, до якої занесені імена командирів і бійців, партизанів і підпільників, наших земляків, які полягли смертю хоробрих в боротьбі з нацистськими загарбниками. Всього в Книгу Вічної Слави занесені імена 115 чоловік.   

Виступаючи на мітингу та вітаючи гадячан, міський голова В.О.Нестеренко зі словами вдячності звернувся до сивочолих ветеранів, побажав їм міцного здоров’я і довгих років життя, добра і радості, злагоди і добробуту, оптимізму, щасливого сьогодення і непохитної віри у те, що завтрашній день обов’язково буде мирним, світлим і щасливим.

Цього дня на адресу мешканців міста та ветеранів прозвучали щирі слова вітання також і від районного військового комісара М. Овчаренка, голови районної державної адміністрації О. Матюшенка, голови районної ради В.П.Нікітенка та голови районної ради ветеранів І. Бережного.

Присутні вшанували пам'ять про загиблих хвилиною мовчання і покладанням квітів до Меморіалу Слави та братських могил у міському парку «Перемога», пам’ятнику генерал-лейтенанту Корзуну та пам’ятного знаку бійцям 337-ї Стрілецької Дивізії, полеглим в ході визволення нашого міста від нацистських загарбників 11 вересня 1943 року.

Інші новини

Всі новини