Гадяцькій об’єднаній територіальній громаді – нову якість життя

  • 1783

На черговому пленарному засіданні 46 сесії Гадяцької міської ради сьомого скликання, яке відбулося 22 травня 2019 року, міський голова Володимир Олександрович Нестеренко розповів про виконану роботу та  плани на майбутнє.

«Основний акцент у своїй роботі щодо відновлення міської інфраструктури міська рада робить на капітальний ремонт автошляхів та пішохідних доріжок, на реконструкцію та розвиток дитячих садків та шкіл, капітальний ремонт покрівель житлових будівель, комунального господарства, підтримання мереж  водопостачання та водовідведення у належному стані.

Так, тільки за невеликий проміжок часу з початку року вже:

- придбано та встановлено підйомник у Гадяцькому інклюзивно-ресурсному центрі, збудовано ганок та площадку входу до нього. З міського бюджету на проведення цих робіт виділено кошти в сумі 138,0 тисяч гривень. Завдячуючи цьому, створені всі необхідні умови для того, аби особливі діти не відчували ніяких обмежень;

- у Гадяцькій спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів №2 ім. М.П. Драгоманова зроблено ремонт тамбура;

- розпочато реконструкцію даху на Гадяцькій ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 – планується освоїти 1,5 млн. грн.;

-  у закладі дошкільної освіти №10 «Казка» капітально відремонтовано кімнату з санвузлами;

-   у закладі дошкільної освіти №2 «Берізка» проведено заміну 43 старих вікон на нові  енергозберігаючі та 8 дверей на суму 606, 8 тис. грн.;

-     у закладі дошкільної освіти  «Веснянка» - замінені водостічні системи на суму 93,0 тис. грн.;

-   у Гадяцькій гімназії імені Олени Пчілки проведено ремонт каналізаційного колектору.

Продовжуються роботи по капітальному ремонту дорожнього покриття у місті. Так, по вулиці Гетьманська продовжується встановлення бордюрів, які захищатимуть тротуари та газони  від стихійно припаркованих автомобілів на суму 260,0 тис. грн. Встановлення бордюрного каменю збереже цілісність структури дороги та запобігатиме розповзанню кромки асфальтобетонного покриття на шляхах з інтенсивним рухом автотранспорту у місті.

Завдячуючи депутату Полтавської обласної ради Попельнюху Анатолію Федоровичу на проведення ремонту вулиці Гетьманської з обласного бюджету виділено кошти в сумі 1 млн. грн.

Капітально відремонтовано 5200 м2 площі Соборної міста на суму 2 млн.133 тис. грн.

Капітально відремонтовано 5090 м2 найдовшої з вулиць міста – вулиці Тельмана на суму 1 млн. 913 тис. грн.

Відремонтовано вулиці:

  • Молодіжна – 196,0 тис. грн.;
  • Миру 196,0 тис. грн.;
  • Крупської – 196,0 тис. грн.

Продовжується капітальний ремонт 5400 м2 дорожнього полотна вулиці Драгоманова.

Проведено ремонт внутрішньо будинкових доріг:

  • Лохвицька, 12 – 41,0 тис. грн.;
  • Лохвицька, 14 123,0 тис. грн.;
  • Дзержинського, 50 102,5 тис. грн.

Відремонтовано дорожнє покриття в селі Степаненки Біленченківського старостинського округу. Вартість робіт складає – 198,0 тис. грн.

З настанням сприятливих погодних умов відповідно до Плану соціального та економічного розвитку Гадяцької міської ОТГ, продовжуються роботи по ремонту бітумних покрівель багатоквартирних житлових будинків:

  • Гагаріна, 84 – 69,0 тис. грн.
  • Полтавська, 17а – 34,4 тис. грн.;
  • Полтавська, 43 – 16,1 тис. грн.;
  • Полтавська, 100 34,4 тис. грн.;
  • пл. Миру, 11а – 46,0 тис. грн.;
  • Швидкого, 11 – 44,5 тис. грн.;
  • Воровського, 9 – 34,4 тис. грн.;
  • Гагаріна, 84.

  Ремонтні роботи проводяться з використанням сучасних матеріалів: єврорубіроїду – бікроеласт.

Вже відремонтовано покрівлі за адресами: вул. Воровського, 9;  вул. Гагаріна, 84; вул. Гетьманська, 45; пл. Миру, 11-а; вул. Полтавська, 17; вул. Полтавська, 41; вул. Полтавська, 43; вул. Полтавська, 100; вул. Швидкого,11; вул. Шевченка, 11, вул. Шевченка, 38.

Значним кроком у поліпшенні благоустрою міста, крім ремонтів доріг, є відновлення пішохідних доріжок та тротуарів. На даний час вже проведені ремонтні роботи тротуарної доріжки по вулиці Полтавська, 56.

Продовжується вимощення сучасною тротуарною плиткою тротуарної доріжки по вулиці Полтавській на суму 300,0 тисяч гривень.

Відновлено дах, пошкоджений під час буревію, адміністративно-побутового корпусу станції біологічної очистки стічних вод по вулиці Будька, 49».

Наприкінці виступу Володимир Олександрович відповів на питання депутатів та зазначив, що створення сприятливих умов для проживання мешканців Гадяча, забезпечення безперебійної роботи комунальних служб, відновлення міської інфраструктури, розвиток дошкільної та загальноосвітньої освіти, культури і спорту, соціальна допомога мешканцям, які опинилися у складних життєвих обставинах, залучення позабюджетних коштів на реалізацію проектів і надалі залишатимуться пріоритетами діяльності міського голови і Гадяцької міської ради.