У Гадяцькій гімназії ім. Олени Пчілки Гадяцької міської ради проведено шкільну конференцію «Життєвий і творчий подвиг Олени Пчілки»

  • 502

Фото без описуФото без опису

7 червня 2019 року у Гадяцькій гімназії ім. Олени Пчілки Гадяцької міської ради проведено шкільну конференцію «Життєвий і творчий подвиг Олени Пчілки», присвячену 170-й річниці від дня народження Ольги Петрівни Косач (Олени Пчілки).

Минуло 11 років із того часу, коли колектив Гадяцької гімназії ім. Олени Пчілки почав вивчати життя та творчість Ольги Косач (Драгоманової). Олена Пчілка для гімназистів – це цілий світ, у якому ми відкриваємо усе нові грані. Вона висококультурна жінка, неординарна особистість, пристрасна патріотка, яка відстоювала право української культури бути знаною у світі 150 років тому! Олена Пчілка любила Україну всім серцем, українська ідентичність – це її свідомий вибір. Про це говорили виступаючі.

Гостями конференції були: Бондаренко С.М. – перший заступник голови Гадяцької районної державної адміністрації (випускник гімназії), Кувшинова К.Г. – начальник відділу культури і туризму Гадяцької міської ради, Зозуля О.О. – провідний фахівець з екологічної освіти, рекреації та туризму у Регіональному ландшафтному парку «Гадяцький», Майборода С.М. – завідувач методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту Гадяцької міської ради, Мирошниченко Н.М. – методист методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту Гадяцької міської ради, Красюк О.В. – директор Гадяцької районної ЦБС.

 На конференції було представлено результати 12 досліджень, 7 проектів, виступи 10 учасників супроводжувались презентаціями. Пророблено велику роботу педагогів та гімназистів. Адже ми розуміємо, що за умови плекання й збереження своєї культурної спадщини, традицій та історії відбувається формування національно-культурної ідентичності.

За результатами конференції вироблено рекомендації.