Працюємо і святкуємо разом!

  • 518

Фото без опису

Працівники відділу культури і туризму Гадяцької міської  ради разом з працівниками Гадяцького історико – краєзнавчого музею завітали з дружнім візитом  до своїх колег  в село Біленченківка ознайомитись  з їх досвідом   роботи по організації дозвілля на селі, збереженню народних звичаїв та  традицій  та з метою  вивчення потенціалу для розвитку зеленого туризму і нових туристичних маршрутів.   

Наш приїзд збігся з святкуванням Івана-Купала в одному з улюблених куточків відпочинку жителів Біленченківки і гостей, що знаходиться на  мальовничому березі ставу.

Вже не перший рік організовують  свято для трудівників села і гостей талановиті працівники КЗ «Біленченківський сільський будинок культури» Гадяцької міської ради разом з  активом  громади.

Це справжні ентузіасти своєї справи Лукаш Лідія Олександрівна (в.о. директора будинку культури),   Зіньківська Юлія Олександрівна (організатор культурно-дозвіллєвої діяльності) та Демерлій Віра Іванівна (завідувач Оснягівського сільського клубу-філії).

Цього погожого літнього вечора на свято зібралися люди різного віку і вподобань, де їх гостинно  зустрічали  на правах господаря Нікітенко Сергій Олександрович (в.о. старости Біленченківського старостинського округу) та місцеві орендарі на чолі з Стеценком  Олександром Васильовичем.

 Саме завдячуючи їх підтримці, розпочато роботи по облагородженню  місць відпочинку в селі. Систематично  надається матеріальна підтримка для проведення культурно-дозвіллєвих заходів.

В теплій, дружній, майже домашній атмосфері, пролетів час непомітно. Зігріли  душу щирі слова українських пісень, старовинних купальських і сучасних, здивували і розвеселили  глядачів Нептун із заквітчаними русалками. А як вийшов на небо «молодик»,  піднялося до неба яскраве багаття, в якому згоріла Марена, з минулими жалями залишивши переспіви і  тихий гомін над нічним ставком.

Гарне вийшло свято, і ми побачили багато цікавого і корисного, що стане в пригоді для  пошуку нових шляхів співпраці та удосконалення роботи закладів культури і туризму в Гадяцькій міській об’єднаній територіальній громаді.

На прощання ми подякували за гостинність  і  запросили всіх бажаючих  до Гадяча   відвідати історико-краєзнавчий музей.

Висловлюємо щиру подяку господарям і нашим колегам  - організаторам свята.

Особливу подяку від всього нашого колективу передаємо Гадяцькому міському голові Нестеренку  Володимиру Олександровичу за розуміння і допомогу в організації цього культурного обміну.

Бажаємо від душі розвитку,  процвітання і достатку всій нашій дружній  Гадяцькій міській об’єднаній територіальній громаді!

Начальник відділу культури   і туризму Гадяцької міської ради Кувшинова К.Г.