Освітяни Гадяцької ОТГ зібралися на щорічну серпневу конференцію

  • 999

28 серпня  у  актовій залі Гадяцького ліцею І-ІІІ ступенів № 4 імені Лесі Українки  зібралася педагогічна громадськість на міську серпневу конференцію педагогічни пхрацівників «Освіта Гадяцької ОТГ на шляху впровадження Нової української школи: підсумки 2018/2019 навчального року та основні завдання на 2019/2020 навчальний рік».

У заході взяли участь керівники, педагогічні працівники всіх закладів і установ освіти Гадяцької міської ради, представники відділу освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Петрівсько-Роменської сільської ради, відділу освіти, молоді, спорту, культури та туризму виконавчого комітету Краснолуцької сільської ради, Гадяцького обласного наукового ліцею-інтернату ІІ-ІІІ ступенів імені Є.П.Кочергіна Полтавської обласної ради, Комунального вищого навчального закладу «Гадяцький коледж культури і мистецтв імені І.П.Котляревського», Державного навчального закладу «Гадяцьке вище професійне аграрне училище», Гадяцького дитячого будинку, Гадяцького районного будинку дитячої та юнацької творчості, Гадяцької музичної школи, Гадяцької комплексної дитячо-юнацької спортивної школи.

Розпочалося засідання з вітальних слів учнів-другокласників «Нової української школи» представникам педагогічної громадськості закладів та установ освіти.

До складу президії Конференції було обрано: Бутенка С.М. – начальника відділу освіти, молоді та спорту Гадяцької міської ради (голова); Сафонова Г.В. – секретаря Гадяцької міської ради; Майбороду С.М. – завідувача методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту Гадяцької міської ради; Недвигу Г.А. – голову Гадяцької районної організації Профспілки працівників освіти і науки України.

У своєму виступі секретар міської ради Сафонов Г.В.від імені всього депутатського корпусу Гадяцької міської ради, її виконавчого комітету привітав педагогів з прийдешнім початком нового навчального року. У своєму виступі Григорій Володимирович запевнив, що міською владою буде докладено максимум зусиль для покращення матеріально-технічної бази закладів освіти Гадяцької міської ОТГ і з допомогою педагогів вони стануть центрами духовного, громадського і суспільного життя.

З вітальним словом до присутніх звернулася голова Гадяцької районної організації Профспілки працівників освіти і науки України Недвига Г.А.

Учасникам міської серпневої конференції педагогічних працівників було представлено молодих колег: Лисоконь Дар`ю Володимирівну – вихователя Гадяцького обласного наукового ліцею-інтернату ІІ-ІІІ ст. ім. Є.П.Кочергіна Полтавскої обласної ради та Загору Світлану Геннадіївну – практичного психолога Гадяцького ліцею І-ІІІ ст. № 4 ім. Лесі Українки Гадяцької міської ради.

Нагородами Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти, Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. М.В. Остроградського, Гадяцької міської ради, відділу освіти, молоді та спорту Гадяцької міської ради і Гадяцької районної організації Профспілки працівників освіти і науки України було відзначено працівників та колективи закладів освіти за сумлінну працю і галузеві досягнення.

Під час проведення заходу підбито підсумки розвитку дошкільної, загальної середньої освіти Гадяцької міської ОТГ у 2018/2019 навчальному році та визначено завдання галузі освіти на 2019/2020 навчальний рік, які окреслив у своєму виступі начальник відділу освіти, молоді та спорту Гадяцької міської ради Бутенко С.М. Сучасні виклики та завдання методичної служби проаналізовано завідувачем методичного кабінету Гадяцької міської ради Майбородою С.М.

У обговоренні важливих освітянських питань взяли також участь: директор Комунального ВНЗ «Гадяцький коледж культури і мистецтв ім. І.П.Котляревського» Насменчук А.М. та директор ДНЗ «Гадяцьке вище професійне аграрне училище» Мигаль О.М., які ознайомили присутніх з новаціями фахової передвищої освіти; вихователь закладу дошкільної освіти «Первоцвіт» Гадяцької міської ради Гірук О.В., яка проаналізувала роль і місце в освітньому процесі вихователів та батьків; директор комунальної установи «Гадяцький інклюзивно-ресурсний центр» Шкрьоба С.В.говорила про завдання та організацію роботи ІРЦ; директор Гадяцької музичної школи Сидоренко Г.М., який наголосив на необхідності ще більш тісної співпраці між закладами дошкільної і загальної середньої освіти з позашкільними закладами.

За підсумками Конференції ухвалено рекомендації.

За інформацією Гадяцького ММК.

Фото без опису