Гадяцькому бюро правової допомоги – 3 роки

  • 1424

Фото без опису

Бюро правової допомоги – це місце, де жителі громади можуть отримати інформацію з будь-яких правових питань, що стосуються всіх аспектів їхнього життя.

За результатами трьохрічної плідної праці фахівців відділу «Гадяцьке бюро правової допомоги» Полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна з впевненістю констатувати факт – безкоштовна правова допомога потрібна людям. Це важіль справедливості для захисту всіх верств населення в незалежності від соціального статусу та ступеня соціальної вразливості.

Фото без опису3967 жителів Гадяччини скористались послугами бюро правової допомоги: отримали юридичні консультації та правову допомогу у складенні відповідних заяв та документів правового характеру.

З них 142 особи отримали безкоштовну вторинну правову допомогу – складення документів процесуального характеру та захист інтересів в суді. Всі справи, що готувалися фахівцями Гадяцького бюро правової допомоги вирішені на користь клієнтів, і це є дуже важливим, адже за кожною справою стоїть людська доля.

Під час звернень громадянами переважно порушувалися питання щодо: розірвання шлюбу, встановлення фактів, що мають юридичне значення, заміни сторони виконавчого провадження, визнання права власності на спадкове майно, виділ частки майна із спільної власності, земельних спорів, стягнення аліментів, визнання особи такою, що втратила право користування жилим приміщенням, встановлення фактів народження/смерті на тимчасово-окупованих територіях України, визнання фізичної особи безвісти відсутньою та інші.

Фахівці Гадяцького бюро правової допомоги постійно працюють над підвищенням рівня правової обізнаності всіх верств населення. За період роботи було проведено понад 250 заходів для дошкільнят, шкільної та студентської молоді, працюючого населення та осіб похилого віку.

Завдяки тісній співпраці з партнерами нам вдається діставатися до кожного куточку Гадяцького району та надавати допомогу всім, хто її потребує і за три роки здійснено понад 100 таких виїздів. Також безкоштовні юридичні консультації можна фактично отримати в режимі Skype-зв’язку в кожній сільській бібліотеці Гадяцького району, що значно заощаджує людський час та кошти на дорогу до райцентру. Такою можливістю в рамках роботи всіх діючих дистанційних та мобільних пунктів доступу до безоплатної правової допомоги скористалися 904 особи.

За період роботи здійснено 340 виступів в засобах масової інформації. День за днем, за допомогою інтернет-ресурсів, газетних шпальт, радіо та відеозв’язку ми намагаємося підвищити рівень правової обізнаності жителів району поширюючи актуальну правову інформацію та працюючи на благо громади.

На сьогодні жителі нашого міста та району мають реальну можливість вирішити наболілі питання у «Гадяцькому бюро правової допомоги», основними завданнями якого є:

  • надання правової інформації, консультацій і роз'яснень з правових питань;
  • складення заяв, скарг та інших документів правового характеру (крім документів процесуального характеру);
  •  складання процесуальних документів, а також представництво інтересів у суді соціально вразливих верств населення;
  • доступ до електронних сервісів Міністерства юстиції України;
  • правопросвітництво у територіальних громадах.

Нагадуємо, що відділ «Гадяцьке бюро правової допомоги» Полтавського МЦ з надання БВПД працює в з понеділка по п’ятницю з 09.00 до 18.00 та знаходиться за адресою: м. Гадяч, вул. Шевченка, 5. Контактний номер телефону: 3-25-05. Електронна адреса відділу: Hadiatske@legalaid.pl.ua

 

 

Начальник відділу «Гадяцьке бюро правової допомоги» Полтавського МЦ з надання БВПД 

Ірина Калініченко

Коментарі

Ваш коментар може бути першим :)

Написати коментар