Як у Гадячі відзначали День міста

  • 1949

Фото без опису

14 вересня міська громада відзначила День міста. Загалом в цей день міською владою для гадячан та гостей було підготовлено насичену програму культурно-розважальних заходів на різні смаки та вподобання. Не завадив святкуванню навіть невеликий дощ. Все дійство відбувалося на площі Соборній та у міському парку «Перемога».

Розпочалася святкова програма зі святкового молебню за місто та Україну.

        Фото без опису У рамках святкування відбулася урочиста церемонія відкриття нової паркової алеї – Алеї казок імені Олени Пчілки. Діти дошкільного віку та їх батьки взяли участь у квесті «Моє місто – краплиночка на карті України». На спортивному майданчику почесний громадянин м. Гадяч Брикін М.М. провів для дітей майстер-клас з гирьового спорту.

У «світі» дитячих розваг взяли участь: «Солодка казка» від ТМ «Три ведмеді», шоу бульбашок від ПрАТ «ДатаГруп», аніматори з розважальною програмою від Гадяцького коледжу культури і мистецтв ім. І.П.Котляревського.

 Фото без описуОдночасно на території літнього майданчика парку «Перемога» розпочався міжобласний відкритий шахово-шашковий турнір 9-ти команд на Кубок міського голови, у якому взяли участь команди та учасники Полтавської та Сумської областей. Змагання проходили по рівнях на п’яти дошках між командами. У ході проведення восьми шахових турнірів здобула перемогу команда з міста Ромни. Друге місце зайняла команда шахматистів з міста Пирятина, третє – з міста Зінькова. Кубок міського голови отримала команда з міста Ромни. Призами були відзначені найстарший учасник змагань (79 років) та наймолодший учасник змагань (11 років). Фото без описуЗаохочувальні призи вручено учасникам  міської молодіжної команди віком від 12-ти до 18-ти років. У  шашковому турнірі учасники змагалися індивідуально. Перше місце виборов наш земляк, президент міського шахматно-шашкового клубу – Кутейко Олександр Володимирович.

Свято продовжив щорічний велопробіг, який стартував із площі Соборної. Це, беззаперечно, є позитивною тенденцією для міста в часи глобальної автомобілізації. Як завжди дружно, як завжди масово учасники проїхали відремонтованими дорогами міста.

Фото без описуВперше в історії святкування Дня міста на літньому майданчику в  парку відбувся міський чемпіонат з інтелектуальних ігор на Кубок міського голови «Кришталева сова». Участь у чемпіонаті взяли 10 команд, з яких 5 - збірні команди гравців з міських шкіл,   4 команди – з дорослих гравців клубу «Магніт» та 1 команда - з числа жителів міста «Юність - 95», бо саме у 1995 році у місті розпочався рух з інтелектуальних ігор. Команди відповідали по черзі: переможцями вийшли чотири команди, а саме: команда «Ромашка»,  команда «Крокус»,  команда «Едельвейс», і що особливо приємно, команда з числа жителів міста «Юність - 95».  Всі учасники отримали призи, а «Кришталеву сову» отримала команда «Ромашка».

Фото без описуДо початку офіційної частини на центральній парковій алеї розгорнувся справжній мистецький простір. Кілька років поспіль гадячани  та гості міста в день святкування Дня міста, мають можливість познайомитися з творчістю місцевих художників, помилуватися картинами, а також прикрасами ручної роботи та виробами з природного матеріалу. Як засвідчили експонати виставки, її учасники наділені неабиякою фантазією і бажанням творити. І в цьому - ще одна запорука доброго майбутнього нашого древнього і вічно молодого міста.

Фото без описуНа початку урочистої частини, яка відбулась на центральній площі, жителів та гостей міста привітав міський голова Володимир Нестеренко, подякував за підтримку міської ради у її прагненні зробити наше славне місто кращим. Міський голова зазначив, що завдяки праці усіх жителів, місто набуло сучасного вигляду, стало гарним, охайним, привабливим для гостей з інших регіонів. В рамках святкування Дня міста, відбулося нагородження талановитих жителів міста Почесними грамотами міської ради та її виконавчого комітету у різних номінаціях.

Фото без описуДоброю традицією стало вручення  міським головою подарунків першокласникам 10 класів з 5 шкіл.

З  концертною програмою вітали мешканців міста студенти Гадяцького коледжу культури і мистецтв ім. І.П.Котляревського.

Глядачам була представлена концертно-розважальна програма від «Радіо-п’ятниця»: гурт Jonych (The ВЙО), Міла Нітіч, Alyosha.

 Завершилось дійство святковим феєрверком та дискотекою.