Гадячани стали учасниками урочистого засідання з нагоди початку нового навчального року в Полтавській обласній школі лідерів учнівського самоврядування

  • 396

Фото без опису

8 жовтня 2019 року на базі ВНЗ Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі» відбулося урочисте засідання з нагоди початку нового навчального року в Полтавській обласній школі лідерів учнівського самоврядування. Понад 270 учасників з різних куточків Полтавської області  зареєструвалися на платформі проекту і були присутні на першому засіданні. Серед них і 13 учнів 4 закладів загальної середньої освіти Гадяцької і Сергіївської ОТГ: Гадяцького ліцею І-ІІІ ступенів № 1 імені Олени Пчілки Гадяцької міської ради, Гадяцької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 3 імені Івана Виговського Гадяцької міської ради, Гадяцького ліцею І-ІІІ ступенів № 4 імені Лесі Українки Гадяцької міської ради та Сергіївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Сергіївської сільської ради.

Полтавська обласна школа лідерів учнівського самоврядування існує на теренах Полтавської області як спільний проект Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. М.В.Остроградського та ВНЗ Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі» з 2018 року.

Головна мета проекту: створення соціально-педагогічних умов для розвитку лідерських здібностей старшокласників закладів освіти Полтавської області, формування їх життєвих компетентностей, затребуваних сьогоденням: комунікація, кооперація, креативність та критичне мислення; виховання у молоді відповідальності та самостійності у прийнятті рішень, шляхом активного залучення до участі в суспільно-корисній та проектній діяльності.

Під час урочистого засідання з нагоди початку нового навчального року в Полтавській обласній школі лідерів учнівського самоврядування наші здобувачі освіти стали учасниками тренінгових занять, ігрових програм, пройшли онлайн тестування та реєстрацію на очно-дистанційній платформі Moodle, спробували розробити та захистити перший проект.

Досвід першого року роботи Школи, де також брали участь наші учні, свідчить про  те, що лідерська компетентність як складова успішного фахівця ХХІ століття має формуватися зі шкільної лави.  Учні відкриті до нових знань, до взаємодії, до реалізації лідерського потенціалу, до набуття навичок лідерської поведінки.

Отже, спільними зусиллями  органів влади,  місцевого самоврядування, закладів вищої і загальної середньої освіти можна створити освітнє середовище для  розкриття та розвитку лідерського потенціалу майбутніх українських лідерів. Кожна гілка взаємодії в  таких проектах, як Полтавська обласна школа лідерів учнівського самоврядування, має свою  відповідальність.

Наша молодь – агенти змін! Саме вони – незаангажовані, амбітні, цілеспрямовані, інтелектуальні, креативні, комунікативні, кооперативні, критично мислячі, ризикові та рішучі.  У них ми віримо! За ними – майбутнє!

Успіхів, натхнення, нових знань, навичок, вражень та лідерської поведінки майбутнім агентам змін!

         Методичний кабінет відділу освіти, молоді та спорту Гадяцької міської ради висловлює вдячність координаторам проекту у закладах освіти міста, які супроводжували учнів до м. Полтави – Шаманській Ользі Миколаївні, заступнику директора з навчально-виховної роботи Гадяцького ліцею І-ІІІ ступенів № 1 імені Олени Пчілки та Сидоренко Тетяні Григорівні, заступнику директора з навчально-виховної роботи Гадяцького ліцею І-ІІІ ступенів № 4 імені Лесі Українки.