Проведено семінар-практикум для вчителів фізики закладів освіти Гадяцької та Сергіївської ОТГ «Використання активних форм і методів роботи на уроках фізики»

  • 1163

Фото без опису

9 жовтня 2019 року на базі Гадяцького ліцею І-ІІІ ступенів № 4 імені Лесі Українки методичним кабінетом відділу освіти, молоді та спорту Гадяцької міської ради проведено семінар-практикум для вчителів фізики закладів освіти Гадяцької та Сергіївської ОТГ «Використання активних форм і методів роботи на уроках фізики».

Метою методичного заходу було опрацювання практичних форм і методів роботи на уроках фізики та в позаурочний час.

Відкриваючи семінар методист методичного кабінету Ємець С.М. ознайомила присутніх із його тематикою семінару та завданнями. 

Завідувач методичного кабінету Майборода С.М. акцентував увагу учасників заходу на питання особливостей підвищення кваліфікації педагогічних і працівників у 2019/2020 навчальному році у зв’язку з затвердженням нового Порядку підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників.

Директор Гадяцького ліцею І-ІІІ ст. № 4 імені Лесі Українки Борис С.Я. розповіла про історію закладу та досягнення педагогічного та учнівського колективів. 

Наступною частиною проведення семінару-практикуму став тренінг «Шляхи створення ситуації успіху кожному учаснику освітнього процесу» проведений заступником директора з навчально-виховної роботи Горовою Л.Г.

Психологічний майстер-клас «Емоційний інтелект у житті та роботі педагога» провела методист методичного кабінету Аколович Т.П. Усім присутнім було запропоновано вправи для саморегуляції та методи розумінні своїх потреб емоцій, побудови партнерських відносин.

У практичній частині методичного заходу вчителі фізики мали змогу відвідати урок у 9-А класі «Досліди Фарадея. Електромагнітна індукція», який провела вчитель вищої кваліфікаційної категорії, «вчитель-методист» Биченко Н.М. Педагог уміло акцентувала увагу здобувачів освіти на вивченні головного на уроці, використала завдання дослідницького характеру, застосувала інноваційні технології. Присутні звернули увагу на різноманітні форми роботи з учнями. Використовуючи інформаційні технології ліцеїсти продемонстрували самостійно створені презентації. 

Учасники семінару відвідали інформаційно-виховний захід «Фізика за чашкою чаю», який організували і провели учитель фізики вищої кваліфікаційної категорії Римар Л.П. та учні 8-В класу. Під час заходу восьмикласники разом з вчителем експериментували, проводили цікаві досліди, демонструючи фізичні явища і закономірності.

Завершилося семінарське заняття вчителів фізики за «круглим столом», де учасники обмінювалися враженнями, ділилися власним досвідом роботи і схвалили методичні рекомендації для використання в роботі вчителями фізики  Гадяцької та Сергіївської ОТГ. Загалом семінар пройшов у теплій дружній атмосфері.

Відділ освіти, молоді та спорту Гадяцької міської ради, методичний кабінет відділу освіти, молоді та спорту Гадяцької міської ради, присутні учителі фізики закладів освіти Гадяцької та Сергіївської ОТГ висловлюють вдячність директору Гадяцького ліцею І-ІІІ ступенів №4 імені Лесі Українки Борис С.Я., заступникам директора Горовій Л.Г., Цьот І.П., учителям фізики Биченко Н.М. та Римар Л.П., всьому педагогічному колективу за допомогу в організації проведення методичного заходу.