Проведено семінар-практикум для заступників директорів з навчально-виховної роботи закладів загальної середньої освіти Гадяцької і Сергіївської ОТГ «Використання інноваційних педагогічних технологій з метою активізації пізнавальної діяльності учнів»

  • 1201

Фото без опису

25 жовтня 2019 року методичним кабінетом відділу освіти, молоді та спорту Гадяцької міської ради на базі Сергіївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. Сергіївської сільської ради проведено семінар-практикум для заступників директорів з навчально-виховної роботи закладів загальної середньої освіти Гадяцької і Сергіївської ОТГ «Використання інноваційних педагогічних технологій з метою активізації пізнавальної діяльності учнів».

Мета семінару – розкрити важливість функції дослідно-експериментальної діяльності в закладах для підвищення якості освіти. Формувати навички системного експериментування, апробації, упровадження освітніх інновацій, в умовах реформування відповідно до Концепції «Нова українська школа».

З вітальним словом до присутніх звернулася в.о. начальника відділу освіти, молоді, спорту та культури Сергіївської сільської ради Храпаль В.І.

Відкрив семінар-практикум, ознайомивши учасників з програмою заходу та провівши вхідне діагностування, завідувач методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту Гадяцької міської ради Майборода С.М.

Роботу Сергіївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. Сергіївської сільської ради презентував директор Горб В.І.

У теоретичному модулі семінару-практикуму заступник директора з навчально-виховної роботи Сергіївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Лідова Л.В. презентувала досвід роботи «Впровадження інновацій в освітній процес закладу освіти».

Практична частина методичного заходу була представлена панорамою педагогічних ідей працівників Сергіївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст.: заступника директора з навчально-виховної роботи, учителя географії Лідової Л.В. «Дослідницькі проєкти» (10 клас, географія); учителя біології Горб Т.В. «Використання інтерактивних (ментальних) карт» (8 клас, біологія) і учителя української мови та літератури Панасейко І.М. «Робота з текстом у середовищі Google Класу» (11 клас, українська мова).

Однією з родзинкок семінару стало заняття з елементами тренінгу «Моє емоційне здоров’я» проведене практичним психологом Сергіївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. Пановою Н.В.

Яскравим продовженням семінару-практикуму став виховний захід «Слава незламним захисникам України» у виконанні учнів Сергіївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. (Керівники: ІлляшенкоА.Г. – заступник директора з навчально-виховної роботи, Мигаль О.П.– педагог-організатор Сергіївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст.).

Учасники методичного заходу високо оцінили творчий нестандартний підхід педагогічного колективу до його проведення та розкриття різноманітних форм, видів роботи з даної проблеми та окремих заходів зокрема. Мети семінару-практикуму було досягнуто, а висновок один, сучасному суспільству потрібні саме ті люди, які не бояться ставити запитання, приймати рішення, нестандартно мислити. За результатами заходу вироблено рекомендації для використання в роботі закладами загальної середньої освіти Гадяцької і Сергіївської ОТГ.

Методичний кабінет відділу освіти, молоді та спорту Гадяцької міської ради висловлює вдячність усьому колективу учнів Сергіївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. за організаційну допомогу у проведенні заходу.