Громадське обговорення для врахування громадської думки

  • 394

Фото без опису

15-16 листопада в Гадячі відбудеться планувальний захід, на якому мешканці міста разом зі студентами-архітекторами будуть готувати матеріали для вихідних даних архітектурного конкурсу на кращий концептуальний проект об’єкта благоустрою (пам’ятного знаку ) -  «Землякам, що стали на захист України» в парку «Перемога» м. Гадяч.

Захід спрямований на розуміння того, яким чином має взаємодіяти місце пам'яті «Землякам, що стали на захист України» не тільки з іншими меморіалами пам'яті, а й із загальною територією парку, історичним середовищем та головне - з людьми, адже місця пам'яті є не просто відокремленими меморіальними зонами, а часто частинами громадських територій, парків та скверів. Це дає можливість та потребу не тільки увічнити нащадків трагічної події, а й необхідність сучасному поколінню переосмислити цінності та сенси нашого життя. Це потребує змістовного та виваженого підходу, переосмислення сприйняття сучасного покоління, ретельного планування та творчого підходу.

Аби зрозуміти можливості території, її вплив на навколишнє середовище та вплив оточення території парку на місця пам'яті в міському парку "Перемога", інтегрувати в місцевий контекст особливу для нас пам'ять про тих, хто зовсім нещодавно поклав своє життя на захист України, і було заплановано громадські обговорення у форматі воркшопу - збагнути, зрозуміти, проаналізувати та уявити.

Організатор заходу - польська фундація "Інший простір" у співпраці з ГО "Гадяч дружній".

Для врахування думки кожного мешканця під час планування меморіальної частини парку та прилеглої території пропонуємо відповісти на запитання анкети, підготовленої спеціально для збору пропозицій та побажань мешканців: https://forms.gle/DtL4bn5mKXmagEKz5

Зареєструватися на захід можна за посиланням: https://forms.gle/FWdeEtxPCCmF8WXHA