Проведено семінар-практикум для асистентів вихователів та вихователів інклюзивних груп закладів дошкільної освіти Гадяцької та Сергіївської ОТГ «Робота з дітьми з особливими освітніми потребами в ЗДО»

  • 1057

Фото без опису

3 грудня 2019 року на базі закладу дошкільної освіти «Веснянка»  методичним кабінетом відділу освіти, молоді та спорту Гадяцької міської ради і комунальною установою «Гадяцький інклюзивно-ресурсний центр»  Гадяцької міської ради проведено семінар-практикум для асистентів вихователів та вихователів інклюзивних груп  закладів  дошкільної освіти Гадяцької і Сергіївської ОТГ «Робота з дітьми з особливими освітніми потребами в ЗДО».

Методист ММК Аколович Т.П. та директор ЗДО «Веснянка» Сизьон К.Д.  розповіли  про організацію інклюзивного навчання в закладах дошкільної освіти та створення інклюзивного середовища в ЗДО «Веснянка».

Шкрьоба С.В., директор комунальної установи «Гадяцький інклюзивно-ресурсний центр» познайомила присутніх із трирівневою моделлю  підтримки в інклюзивній групі, спільним викладанням як дієвим методом співпраці асистента вихователя та вихователя в інклюзивній групі ЗДО та провела ряд практичних технік для учасників семінару-практикуму.

У практичній частині методичного заходу було проведене фрагмент інтегрованого заняття «Подорож у казкову країну Лего» у старшій групі  «Незабудка» ЗДО «Веснянка» (Іващенко Р.В., вихователь; Погрібна Г.В., асистент вихователя ЗДО «Веснянка»). А також учасники переглянули відео-фрагмент інтегрованого заняття  «Кетяги калини» у молодшій групі «Ромашка» ЗДО № 9 «Дзвіночок» (Єлісєєва Н.Д., Пігнастій Л.В., вихователі; Плиска Л.Ф., асистент вихователя ЗДО № 9 «Дзвіночок»).

На звершення семінару-практикуму педагоги обмінялися досвідом роботи з дітьми з особливими освітніми потребами та окреслили для себе загальні питання по роботі в групах з інклюзивною формою навчання.

Висловлюємо подяку директору Сизьон К.Д., колективу ЗДО «Веснянка» за допомогу в організації методичного заходу.