Підведено підсумки ІV міського учнівського конкурсу знавців історії та історичного краєзнавства «Мій Драгоманівський край»

  • 526

Фото без опису

Фото без описуФото без описуВже четвертий рік поспіль за ініціативи методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту Гадяцької міської ради проводиться міський учнівський конкурс знавців історії та історичного краєзнавства «Мій Драгоманівський край». Темами цьогорічного Конкурсу були: для учнів 4-9 класів «Іменами славиться земля Гадяцька» (до 170-річчя з дня народження Олени Пчілки та Панаса Мирного); для учнів 10-11 класів «Соборність України – основа державності» (до 100-річчя проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки).

ІV міський учнівський конкурс знавців історії та історичного краєзнавства «Мій Драгоманівський край» проводився з метою створення належних умов для виявлення та підтримки обдарованої молоді, розвитку її інтересів, схильностей та обдарувань, науково-методичного забезпечення системи загальної середньої освіти, виховання у здобувачів освіти любові до рідного краю, шанобливого ставлення до його історії, духовної спадщини, бажання пізнавати і вивчати історико-культурні надбання нашого народу.

І етап Конкурсу проведено в жовтні-листопаді 2019 року у закладах загальної середньої освіти Гадяцької і Сергіївської ОТГ, а ІІ етап – 1 грудня 2019 року на базі Гадяцької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 2 імені Михайла Драгоманова.

Фото без описуЦі інтелектуальні змагання є одним з найпопулярніших серед учнівської та студентської молоді Гадяцької та Сергіївської ОТГ. Адже у цьому році в міському етапі Конкурсу взяли участь 130 представники закладів освіти: Гадяцького обласного наукового ліцею-інтернату ІІ-ІІІ ступенів імені Є.П. Кочергіна Полтавської обласної ради, Гадяцького ліцею І-ІІІ ступенів № 1 імені Олени Пчілки Гадяцької міської ради, Гадяцької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 2 імені Михайла Драгоманова Гадяцької міської ради, Гадяцької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 3 імені Івана Виговського Гадяцької міської ради, Гадяцького ліцею І-ІІІ ступенів № 4 імені Лесі Українки Гадяцької міської ради, Сергіївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Сергіївської сільської ради, Розбишівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Сергіївської сільської ради та Качанівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Сергіївської сільської ради.

Фото без описуАвтори завдань Конкурсу намагалися охопити увесь вивчений учнями матеріал з історії України та рідного краю з вказаних тем, дати можливість кожному учасникові пригадати, якщо не всі події, то хоча б якусь частину з них. Відрадно, що кожен з учасників цьогорічних змагань володіє хто більшим, хто меншим багажем історичних та краєзнавчих знань, а це вже чимало.

Методичний кабінет відділу освіти, молоді та спорту Гадяцької міської ради висловлює вдячність колективу Гадяцької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 2 імені Михайла Драгоманова за допомогу в організації ІІ етапу Конкурсу. Дякуємо також усім учителям історії та початкових класів закладів освіти ОТГ – членам журі ІІ етапу Конкурсу за участь і ефективну роботу з перевірки робіт учнів.

Фото без описуУсім учасникам інтелектуальних змагань бажаємо наснаги і успіхів у підкоренні освітніх вершин. Дякуємо вам, діти, за участь у ІІ етапі міського учнівського конкурсу знавців історії та історичного краєзнавства «Мій Драгоманівський край». Висловлюємо вдячність також батькам наших конкурсантів, за підтримку, розуміння та віру в своїх дітей!

Результати участі у ІІ етапі Конкурсу розміщено на сайті ММК (у пункті меню «Олімпіади та конкурси» – «Конкурси для учнів» – Міський конкурс знавців історії та історичного краєзнавства «Мій Драгоманівський край») http://hadiach-mmk.at.ua/ на сайті міського методичного об’єднання вчителів історії, географії та суміжних дисциплін ЗЗСО Гадяцької та Сергіївської ОТГ (у пункті меню «Конкурси для учнів» – «Міський конкурс знавців історії та історичного краєзнавства «Мій Драгоманівський край») https://mmo-ist-geo.at.ua/ або за посиланням: http://hadiach-mmk.at.ua/index/miskij_konkurs_znavciv_istoriji_ta_istorichnogo_kraeznavstva_mij_dragomanivskij_kraj/0-77