Проведено семінар-практикум для вчителів (викладачів) фізичної культури та курсу «Захист Вітчизни»

  • 488

 

Фото без опису19 грудня 2019 року методичним кабінетом відділу освіти, молоді та спорту Гадяцької міської ради на базі Гадяцької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 2 імені Михайла Драгоманова проведено семінар-практикум для вчителів (викладачів) фізичної культури та курсу «Захист Вітчизни» закладів загальної середньої освіти Гадяцької ОТГ «Індивідуальний та диференційований підхід, як важливий компонент фізичного виховання учнів. Організація заходів з військово-патріотичного виховання» та засідання методичного об’єднання вчителів фізичної культури та курсу «Захист Вітчизни».Фото без опису

Методичний захід відкрив методист методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту Гадяцької міської ради Лисенко В.В., який ознайомив присутніх з програмою роботи семінару та його головними завданнями.

З вітальним словом до присутніх звернувся завідувач методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту Гадяцької міської ради Майборода С.М. та директор Гадяцької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів    № 2 імені Михайла Драгоманова Нестеренко Н.В.

У теоретичній частині заходу вчитель фізичної культури Гадяцької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 2 імені Михайла Драгоманова Конотопов С.М. провів тренінгове заняття «Баскетбол 3×3», а потім показав практичну частину гри в «Баскетбол 3×3» де змагалися учні 9-10 класів.

Фото без описуУ практичній частині семінару-практикуму вчителі відвідали та проаналізували відкритий урок фізичної культури у 6-А класі «Баскетбол. Ведення м’яча. Передача м’яча від грудей» (вчитель фізичної культури Соловйов А.О.).

Спортивні змагання з елементами військово-патріотичної підготовки «Козацький гарт» присвячені 100 річчю Революції підготував вчитель курсу «Захист Вітчизни» Гадяцької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 2 імені Михайла Драгоманова Бредун М.В.

Фото без описуЗавідувач методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту Гадяцької міської ради Майборода С.М. звернув увагу вчителів на положення листа Міністерства освіти і науки України  від 04.11.2019 № 1/9-683 «Щодо підвищення кваліфікації та атестації педагогічних працівників», надано роз'яснення щодо мінімальних вимог до обсягу (кількості годин) підвищення кваліфікації педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти з огляду на звернення з питань особливостей застосування Порядку підвищення кваліфікації педагогічних та науково-педагогічних працівників в частині встановлення вимог щодо обсягу підвищення кваліфікації педагогічних працівників, необхідного для проходження чергової атестації. Висвітлено також перспективи розвитку методичної служби ОТГ у 2020 році.

Педагоги активно ділились досвідом щодо організації диференційованого підходу на уроках, щодо проведення позакласної роботи з військово-патріотичного виховання. Окремим пунктом на засідання методичного об’єднання було винесено проведення гри «Джура» у 2020 році. Учасники методичного заходу виробили та схвалили методичні рекомендації для вчителів фізичної культури та курсу «Захист Вітчизни» закладів освіти Гадяцької міської ради.

Методичний кабінет відділу освіти, молоді та спорту Гадяцької міської ради висловлює подяку колективу Гадяцької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 2 імені Михайла Драгоманова за допомогу в організації та проведенні семінару-практикуму.