З турботою про людей

  • 520

Одним з найважливіших напрямків роботи Гадяцької міської ради є соціальний захист населення.

 

Так, на пленарному засіданні п`ятдесят сьомої сесії Гадяцької міської ради сьомого скликання затверджено Програму соціального забезпечення та соціального захисту населення Гадяцької міської ОТГ "Турбота" на  2020 рік, якою передбачено гаряче харчування (обіди) тричі на тиждень для одиноких пенсіонерів та осіб з інвалідністю, дохід яких не перевищує 1,5 прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність; одиноких осіб з інвалідністю І групи загального захворювання та одиноких осіб з інвалідністю І та ІІ групи по зору. Харчуватимуть близько 40 чоловік.

 

З початку нового року по матеріальну допомогу на лікування, в зв’язку з скрутним матеріальним станом, до виконавчого комітету міської ради звернулося 34 мешканці Гадяцької міської об’єднаної територіальної громади. 23 січня відбулося засідання комісії з питань розгляду заяв щодо призначення  матеріальної допомоги, на якому були розглянуті дані звернення.

 

Під час розгляду звернень, комісією враховані обставини, зазначені в довідках, виданих закладами охорони здоров’я та актах обстеження матеріально-побутових умов проживання заявників.

 

За наслідками обговорення, керуючись Положенням про порядок надання матеріальної допомоги, комісія вирішила рекомендувати надати матеріальну допомогу на лікування малозабезпеченим громадянам, які опинилися у скрутних життєвих обставинах, за рахунок коштів бюджету Гадяцької міської об’єднаної територіальної громади.

 

Допомога надана на суму 27 тисяч 500  гривень.

 

Загалом у 2019 році надано матеріальної допомоги на лікування 273 мешканцям громади на суму 303200 грн.

Інші новини

Всі новини