Не будьмо байдужими!

  • 411

Фото без опису

Трагедія, яка трапилась у Дрогобичі в ніч з 27 на 28 серпня, сколихнула не лише Львівщину, а й всю Україну. У результаті обвалу одного з під'їздів чотириповерхового будинку загинули 8 дрогобичан, серед них були й маленькі діти. Є постраждалі, які досі проходять реабілітацію. Більше сотні мешканців будинку залишились без даху над головою. Дрогобич гірко сумує...

За результатами детального технічного обстеження житлового будинку №101/1 на вулиці Михайла Грушевського, причина обвалу одного з під'їздів будинку - допущення помилок під час будівництва 60-х рр. Саму ж будівлю в цілому визнано аварійною і непридатною для проживання. Експерти пропонують демонтувати будівлю методом контрольованого зриву.

Іншими словами, життя 8 дрогобичан забрали халатність та байдужість до життя та здоров'я українців тодішніх владних структур СРСР.

Зважаючи на таку трагічну та водночас неприпустиму ситуацію, ми не можемо і не маємо морального права залишити сім'ї загиблих, тих, які зазнали численних травм, та тих, які втратили житло, на одинці з бідою.

Зараз ведеться співпраця та переговори органами державної влади щодо компенсації коштів за втрачене житло постраждалим мешканцям з будинку 101/1 на вул. М. Грушевського. Очікуємо, що в лютому-березні Кабінет Міністрів України виділить кошти з резервного фонду державного бюджету України для мешканців 59 квартир у розмірі 40 мільйонів 721 тисячу гривень з розрахунку 16 тис. грн за квадратний метр.

Окрім цього, місто, починаючи з вересня, надає постраждалим компенсацію за тимчасову оренду житла та оплату житлово-комунальних послуг. Також з міського бюджету надається й матеріальна допомога сім'ям загиблих, травмованих та потерпілих.

При обмежених можливостях міського бюджету Дрогобича це не просто.

Зважаючи на ситуацію, звертаємось до вас з проханням про допомогу.

Одразу після отримання коштів з державного бюджету постраждалі мешканці будинку 101/1 отримають довгоочікуване житло. Проте через руйнацію та відсутність доступу до повністю зруйнованого та прилеглих під'їздів будинку окремі мешканці залишились без жодних предметів побутового вжитку.

Тому просимо вас по можливості допомогти постраждалим внаслідок трагічного обвалу будинку, надавши посильну допомогу предметами побутової техніки (холодильники, пральні машини, праски і т.д.).

Взаємодопомога та взаємна підтримка між громадами наших міст допоможе мешканцям обваленого будинку пережити трагедію.

Спільними зусиллями міст-партнерів та міст - членів АМУ ми зможемо надати допомогу та підтримку постраждалим, адже для здорової нації важливо вміти об'єднатися у критичний момент.

 

З повагою та вдячністю

міський голова Дрогобича                                                                                  Тарас Кучма