Відкриття меморіальної дошки загиблому воїну в АТО

  • 1338

Фото без опису

Сьогодні, 21 лютого 2020 року, відбулось відкриття меморіальної дошки, встановленої  на будівлі Біленченківського закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів на честь військовослужбовця, учасника АТО Олександра Лукаша.

 

Загиблий військовослужбовець служив командиром зенітно-ракетної самохідної установки 4-го відділення зенітно-артилерійського взводу 92-ї окремої механізованої бригади, загинув під час мінометного обстрілу в районі міста Красногорівка Донецької області.

 

Народився в селі Біленченківка Гадяцького району Полтавської області 8 травня 1965 року. З 1972 року по 1980 рік навчався в Біленченківській загальноосвітній школі. Закінчив Гадяцьке професійне училище за фахом тракторист-меліоратор. Проходив строкову службу у 1983-1985 роках у “Десні”, потім працював у локомотивному депо Полтави. У 2014 році був мобілізований (третя черга), у складі 16-го окремого мотопіхотного батальйону “Полтава” служив у зоні АТО. Після демобілізації повернувся додому, але в лютому 2016 підписав контракт на подальшу службу в ЗСУ.

 

Фото без описуУказом Президента України № 58/2017 від 10 березня 2017 року «за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов'язку", нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

 

Залишилися батько, сестра, дружина, син, донька та онука.

 

Присутні поклали квіти в знак поваги до подвигу воїна Олександра.

 

Допоки житимуть люди, житиме і пам’ять про героїв. На їх прикладах будуть виховуватися діти, а пам’ять про них передаватиметься з покоління у покоління.