У Гадячі проведено бенчмаркінг для керівників закладів дошкільної та загальної середньої освіти Гадяцької і Сергіївської ОТГ «Розвиток позитивної навчальної мотивації учасників освітнього процесу

  • 429

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуСьогодні вагомою освітянською проблемою є формування готовності педагогічних працівників всіх закладів освіти до роботи в умовах становлення Нової української школи, розвитку позитивної навчальної мотивації учасників освітнього процесу. Адже заклад освіти сьогодні – це не тільки зміна назви. Головне в ному, щоб центром освітнього простору стала дитина з її складним світом думок, почуттів, відповідальним ставленням до процесу здобування знань та їх застосування в реальних життєвих ситуаціях…

Саме на ці важливі вузлові питання було сконцентровано увагу під час проведення семінару-практикуму (бенчмаркінгу) для керівників закладів дошкільної та загальної середньої освіти Гадяцької і Сергіївської ОТГ «Розвиток позитивної навчальної мотивації учасників освітнього процесу», який проведено 25 лютого 2020 року на базі ЗДО № 10 «Казка» Гадяцької міської ради і Гадяцької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 3 імені Івана Виговського Гадяцької міської ради. Захід проведено за участю головного спеціаліста відділу освіти, молоді та спорту Гадяцької міської ради Павленко Алли Миколаївни, завідувача методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту Гадяцької міської ради Майбороди Сергій Миколайович, голови Гадяцької районної організації Профспілки працівників освіти і науки України Недвиги Галини Андріївни, методистів методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту Гадяцької міської ради Лисенка Віталія Володимировича, Мирошниченко Надії Миколаївни. Приємне враження на присутніх справило сучасне приміщення закладів освіти з естетичним інтер’єром, чистотою та порядком і злагодженість та партнерські стосунки, сформовані в колективах. Таку тісну співпрацю та розуміння того, що матеріальний та інтелектуальний внесок у процес розвитку дитини знайде позитивне продовження, було відзначено під час роботи семінару.

До участі бенчмаркінгу були задіяні всі: і здобувачі освіти, і педагоги, і представники установ освіти ОТГ.

Заклади освіти презентували директори ЗДО № 10 «Казка» Щухомет Валентина Миколаївна і Гадяцької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 3 імені Івана Виговського Ковінько Любов Іванівна.

У ході практичного модуля учасники методичного заходу мали змогу оглянути виставку творчих надбань вихователів ЗДО № 10 «Казка» «Від творчого педагога – до творчої дитини», інтегроване заняття в старшій групі «Колобок» на тему «Гостинна Україна» (вихователі ЗДО № 10 «Казка» Карповець Катерина Іванівна, Чирвон Наталія Олександрівна) і калейдоскоп дитячої творчості «Казка в гості завітала» – театралізована вистава «Рукавичка на новий лад» у виконанні випускників ЗДО № 10 «Казка», учнів початкових класів Гадяцького ліцею І-ІІІ ступенів № 4 імені Лесі Українки (вихователь ГПД Гадяцького ліцею І–ІІІ ступенів № 4 імені Лесі Українки Лобода Ірина Володимирівна, керівник хореографічного гуртка Гадяцького ліцею І-ІІІ ступенів № 4 імені Лесі Українки Сидоренко Тетяна Григорівна).

Працівники та здобувачі освіти Гадяцької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 3 імені Івана Виговського продемонстрували навички володіння сучасними технологіями, зокрема на фрагментах уроків: з математики у 1-Б класі «Додавання і віднімання числа «5» (вчитель початкових класів Капустянська Світлана Іванівна); «Я досліджую світ» у 2 класі «Відкриваємо Північну Америку» (вчитель початкових класів Скрипка Валентина Андріївна); англійської мови у 3-Б класі «Дозвілля» (вчитель англійської мови Данченко Світлана Анатоліївна); англійської мови у 8-А класі «Засоби масової інформації та комунікації» (вчитель англійської мови Онищенко Лариса Костянтинівна); географії у 7-А класі «Внутрішні води Північної Америки» (вчитель географії Гусак Віктор Іванович), інтегрованого уроку інформатики та географії у 9 класі «Створення персонального навчального середовища. Машинобудування» (вчитель інформатики Кирченкова Ольга Миколаївна, вчитель географії Кононенко Олена Герасимівна).

Учителем української мови та літератури Гадяцької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 3 імені Івана Виговського Твердовською Людмилою Михайлівною проведено майстер-клас «Розвиток творчих здібностей учнів на уроках української мови та літератури», а учень 9 класу Яресько Роман і науковий керівник, вчитель інформатики Кирченкова Ольга Миколаївна презентували свою роботу в Малій академії наук «Санітарне очищення Гадяцького району Полтавської області. Захист навколишнього середовища».

Учасники семінару-практикуму мали можливість відвідати і шкільну народознавчу кімнату, в якій зібрано унікальні старовинні експонати, пов’язані з історичним минулим і сьогоденням закладу та нашого міста. Учні- екскурсоводи детально ознайомили присутніх із змістовим наповненням світлиці.

При підбитті підсумків роботи семінару була дана висока оцінка роботі колективів закладів освіти, спрямованої на підвищення професійної компетентності та формування їх готовності до роботи в умовах становлення Нової української школи, розвитком позитивної навчальної мотивації учасників освітнього процесу. Такий обмін досвідом роботи та ідеями визнано не тільки доцільним, а й необхідним.

За інформацією завідувача методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту Гадяцької міської ради С.М.Майбороди