До уваги власників домашніх тварин !

  • 572

Фото без опису

До уваги власників домашніх тварин !

 

Останнім часом на території Гадяцької міської громади, зокрема у місті Гадячі, спостерігаються випадки масового скупчення тварин (як безпритульних так і домашніх) у зграї та випадки нападу їх на людей.

Враховуючи ситуацію яка склалася, з метою запобігання нещасних випадків, просимо осіб, які утримують тварин тримати домашніх собак на прив’язі або у вольєрах і випускати їх лише у закритих дворах, що виключає можливість втеч, та вільного доступу на територію двору сторонніх осіб; уживати всіх обґрунтованих заходів для недопущення втечі. Саме від господаря  тварини залежить безпека інших мешканців громади.

Нагадуємо, що відповідно до діючих Правил утримання домашніх та інших тварин у м. Гадяч (далі - Правила), на території міста Гадяча забороняється відпускати собак без супроводу людини (проводити самовигул).

За порушення норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил додержання тиші в населених пунктах і громадських місцях, винні особи, згідно з Кодексом України про адміністративні правопорушення
ст.ст. 152, 154, 182,)
несуть адміністративну та цивільно-правову відповідальність.