Проведено семінар-практикум для вчителів трудового навчання (технологій) закладів загальної середньої освіти Гадяцької і Сергіївської ОТГ

  • 429

5 березня 2020року на базі Качанівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Сергіївської сільської ради проведено семінар-практикум для вчителів трудового навчання (технологій) закладів загальної середньої освіти Гадяцької і Сергіївської ОТГ «Проєктна діяльність, як метод формування творчих здібностей на уроках трудового навчання».

Майборода Сергій Миколайович, завідувач методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту Гадяцької міської ради розпочав роботу з представлення учасників та розповів про можливі шляхи покращення якості трудового навчання в ОТГ.

Носенко Наталія Вікторіна, директор Качанівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Сергіївської сільської ради, презентувала досвід роботи закладу з питання «Проєктна діяльність в Качанівській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів» та провела екскурсію школою.

Змістовним був виступ учителя трудового навчання Качанівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Сергіївської сільської ради Гаврилка Миколи Івановича «Проєктна діяльність, як метод формування творчих здібностей на уроках трудового навчання».

Учасники методичного заходу обговорили питання проектної діяльності учнів, поділилися власним досвідом роботи. Не залишили поза увагою і методичне забезпечення навчання учнів 5-9 класів з трудового навчання.

Практичною частиною семінару стали презентації проєктів та майстер-класи з залученням учнівської молоді: «Виготовлення іграшки «Миша» (учениці 6 класу Стеценко Каріна, Шевченко Лілія); «Виготовлення деревяного молотка» (учень 7 класу Пустовгар Олександр); «Виготовлення виробів з модуля «Орігамі» (учениці 6 класу Стеценко Каріна, Шевченко Лілія) та виховний захід «Земля – наш спільний дім» (педагог-організатор Щіпка Олена Іванівна та екологічна агітбригада «Сполох» Качанівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів).

Методист методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту Гадяцької міської ради Аколович Тетяна Петрівна провела для учасників семінару-практикуму інтенсив «Час для себе».

Обговорюючи підсумки проведення семінару, учасники заходу обмінялися пропозиціями щодо подальшого впровадження проєктної діяльності у викладанні трудового навчання та разом з методистом методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту Гадяцької міської ради Лисенком Віталієм Володимировичем виробили методичні рекомендації для учителів трудового навчання (технологій) закладів загальної середньої освіти Гадяцької і Сергіївської ОТГ.

Методичний кабінет відділу освіти, молоді та спорту Гадяцької міської ради висловлює вдячність колективу Качанівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Сергіївської сільської ради за допомогу у проведенні методичного заходу.

 

За матеріалами  завідувача методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту Гадяцької міської ради С.М. Майборода

Інші новини

Всі новини