Україна відзначає День добровольця

  • 662

Фото без описуФото без опису

В Україні 14 березня відзначається День українського добровольця.

День установлений 17 січня 2017 року Верховною Радою України з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості.

 

Ця дата вибрана не випадково: 14 березня 2014 року прямо з Майдану перші добровольці відправилися на тренувальну базу в Нових Петрівцях, що під Києвом. Внесок першої хвилі добровольців важко переоцінити.

 

Завдяки мужності українських патріотів, відданості національним інтересам вдалося зупинити російського агресора, а в цей час провести  мобілізаційну роботу та посилити озброєння армії. Більшість бійців добровольчих батальйонів увійшла до військових частин силових структур.

 

Фото без описуПід час чотирьох хвиль (етапів) відкритої мобілізації, оголошених і проведених в Україні починаючи з 17 березня 2014 року, на захист українських кордонів стали 128 наших земляків-добровольців.

 

Сьогодні, 13 березня, напередодні Дня українського добровольця, керівництво та колектив виконавчого комітету міської ради поклали квіти до пам’ятного знаку загиблим воїнам на Сході України в міському парку «Перемога».

 

На жаль війна продовжується, і багато наших земляків залишаються захищати українські позиції. Бажаємо успіхів у бойовій підготовці, надійного родинного тилу, богатирського здоров’я та звершення всіх мрій, а мабуть, найголовніше для нас усіх - спокійного, мирного неба над рідною землею і безхмарних днів!