ЗА СПАЛЮВАННЯ СУХОЇ ТРАВИ – АДМІНІСТРАТИВНА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ

  • 850

Традиційно навесні люди  масово спалюють суху траву, листя, очерет, що наносить величезну шкоду довкіллю. Та найбільше турбує те, що такі стихійні весняні підпали можуть призвести до виникнення лісових пожеж, загорань будинків, адже у вітряну погоду вогонь дуже швидко може переміститися з полів, пасовищ та господарських угідь до лісових насаджень, перетворившись на справжнє стихійне лихо.

Нагадуємо, що відповідно до чинного законодавства спалювати суху рослинність заборонено. Згідно ст. 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за несанкціоноване випалювання сухої природної рослинності винні особи будуть притягуватись до адміністративної відповідальності. За самовільне випалювання рослинності або її залишків накладається штраф: на громадян – від 10 до 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 170 грн до 340 грн), на посадових осіб – від 50 до 70 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 грн до 1190 грн).

Рятувальники закликають жителів Гадяччини відмовитися від практики спалювання сухої трави, листя, чагарників. Давайте будемо свідомо дотримуватися правил пожежної безпеки, спільно дбати про стан нашого довкілля.