У День Великої Перемоги вшанували пам'ять загиблих у Другій світовій війні (додано відео)

  • 1041

Фото без опису

Війна… Страшна війна минулого століття, пекуча рана, яка болить досі чи не в кожній родині України. 75 років минуло з тієї тривожної ночі, коли замовкли останні постріли гармат, прийшов мир, настала тиша, за яку заплачено ціною життя мільйонів українців. Ця війна стала найбільш глобальною та найбільш кривавою в історії людства. У неї виявилось втягнутим 80% населення Землі. Загальні втрати військових та цивільного населення склали до 85 мільйонів осіб, з яких близько 10 мільйонів – українців і громадяни України інших національностей.

 

Сьогодні, 09 травня, в парку «Перемога» міста Гадяча, біля Меморіалу Слави було проведено захід із вшанування пам'яті загиблих у Другій світовій війні.

«В цей знаменний день ми висловлюємо слова вдячності всім ветеранам, учасникам Другої світової війни, складаємо шану і повагу солдатським вдовам, дітям війни, які допомагали підіймати Україну з руїн, та згадуємо всіх, чиє життя забрала війна. Ми маємо зробити все, щоб ветерани, які поряд з нами, були оточені шаною і турботою. Щоб наші діти, внуки і правнуки завжди пам`ятали, що вони нащадки героїв, які стали прикладом патріотизму та любові до рідної землі. – зазначив міський голова Володимир НЕСТЕРЕНКО – Адже сутність свят та днів пам’яті залишається незмінною навіть в умовах карантину, він лише дещо змінює спосіб, у який вони відзначаються».

Присутні вшанували пам'ять про загиблих хвилиною мовчання і поклали квіти до Меморіалу Слави та братських могил воїнам-визволителям і полеглим землякам на фронтах Другої світової війни; пам’ятнику генерал-лейтенанту П.П.Корзуну, командуючому 47-ю армією, яка звільнила в 1943 році Полтавщину; пам’ятного знаку на честь військових частин, які звільняли м. Гадяч від німецько-фашистських загарбників; пам’ятнику в честь одного з в’язнів острова Узедом, нашого земляка Михайла Ємця.

Пам’ять воїнів-визволителів вшанували і в Біленченківському старостинському окрузі Гадяцької громади. Міський голова В.О.Нестеренко та голова Гадяцької міської організації ветеранів війни та праці А.В.Киівський  поклали квіти  до Братської могили воїнам, що визволяли с. Біленченківку, та  пам’ятника жителям села, які загинули в роки Другої світової війни.