Літературно-мистецьке свято «Дивоцвіт Лесиного Гаю»

  • 1067

Фото без описуФото без опису

Сьогодні,  29 травня, об 11.00 в рамках проведення щорічного обласного літературно-мистецького свята «Дивоцвіт Лесиного Гаю» за участю представників міської влади, в особі першого заступника міського голови Дроботі Г.М., начальника відділу культури та туризму Гадяцької міської ради Кувшинової К.Г. відбулось покладання квіткових композицій до місця садиби родини Драгоманових, пам’ятного знаку родині Драгоманових, пам’ятного знаку на місці будинку в урочищі Зелений гай, де жила Леся Українка в 1893-1906 роках.

З урахуванням обмежувальних вимог на період дії карантину в Гадяцькій бібліотеці для дітей  о 10.00 відбулась презентація чергового 11-го випуску літературно-краєзнавчого альманаху «Мистецьке гроно», редактором якого є Недовіс Олександр Іванович, поет, прозаїк, педагог. Презентація також транслювалась в режимі онлайн.

Працівники Гадяцької центральної бібліотеки ім..Лесі Українки підготували віртуальну книжкову мозаїку «Дари духовні роду Драгоманів»,  віртуальну мандрівку-колаж «На гостини до Драгоманових: як це було» та  поетичний нон-стоп «Краса і сила Лесиного слова». Людмила Зубко представила вишите полотно «Благословенна Богом «найукраїніша» Україна». Свій творчий тандем представили Володимир Близнюк та Валентина Єфіменко.

Фото без опису Фото без опису