Повідомлення про оприлюднення проекту документа державного планування: «Генеральний план з розробкою плану зонування території села Осняги Гадяцького району Полтавської області» та звіту про стратегічну екологічну оцінку

  • 799

Фото без опису

З метою врахування громадських інтересів під час розроблення проекту містобудівної документації, що є документом державного планування місцевого рівня та звіту про стратегічну екологічну оцінку (СЕО) до нього, виконавчий комітет Гадяцької міської ради повідомляє про початок та строки громадського обговорення проекта документу: «Генеральний план з розробкою плану зонування території села Осняги Гадяцького району Полтавської області».

Генеральним планом з планом зонування розглядається планувальна організація села Осняги, визначаються напрямки його територіального розвитку, надаються пропозиції, щодо забудови та використання території села з метою забезпечення його сталого розвитку.

У звіті СЕО проведена оцінка впливу на навколишнє природне середовище розробленого генерального плану та передбачено ряд заходів щодо поліпшення стану навколишнього природного середовища села, які стосуються факторів, що негативно пливають на стан атмосферного повітря, водних ресурсів, ґрунтів і, як наслідок на стан  здоров’я населення.

Підставою для розроблення містобудівної документації є рішення сорок шостої сесії Гадяцької міської ради сьомого скликання від 22 травня 2019 року «Про розробку Генерального плану з планом зонування території с. Осняги Гадяцького району Полтавської області».

Розробником документа державного планування місцевого рівня (містобудівної документації) та звіту СЕО є ФОП Вітько О. Л. м. Полтава.

Організатором громадського обговорення визначений відділ містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та будівництва Гадяцької міської ради

Громадські обговорення тримають 30 днів. Початок обговорень -  04.06.2020р. Строк завершення громадських обговорень — 04.07.2020.

З матеріалами документу державного планування місцевого рівня (містобудівна документація): «Генеральний план з розробкою плану зонування території та села Осняги Гадяцького району Полтавської області» та звіту СЕО можна ознайомитись у відділі містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та будівництва Гадяцької міської ради (каб. № 10) в робочі дні за адресою: вул. Л. Українки, 3, м. Гадяч або на сайті.

 Пропозиції та зауваження приймаються у письмовій формі за адресою: вул. Л. Українки, 3, м. Гадяч (каб. № 10) або на електронну пошту:
hadiach-mrada@ukr.net.

У повідомленнях вказуються прізвище, ім'я по батькові, адреса місця проживання та ставиться особистий підпис фізичної особи. Юридичні особи подають пропозиції із зазначенням найменування та місцезнаходження юридичної особи. Анонімні пропозиції та пропозиції, що надійшли після строку завершення громадських обговорень не розглядаються.

Громадські слухання з даного питання відбудуться 06 липня 2020 року о 14 год. 00 хв. за адресою: вул. Л. Українки, 3, м. Гадяч, зал засідань Гадяцької міської ради.

Місцезнаходження наявної екологічної інформації, у тому числі пов’язаної зі здоров’ям населення, що стосується документа державного планування - сайт Департаменту природних ресурсів Полтавської ОДА http://www.eco-poltava.gov.ua/ . (розділ “Стан довкілля).

Необхідність проведення транскордонних консультацій щодо проекту документа державного планування. Немає потреби.