Про сплату земельного податку фізичними особами

  • 525

Шановні платники земельного податку !

 

Відповідно до статті 206-ї  Земельного кодексу України використання землі в Україні є платним.

Плата за землю є одним із видів доходів місцевого бюджету, яка зараховується на спеціальний бюджетний рахунок міської ради.

Об'єктом плати за землю є земельна ділянка, яка перебуває у власності або користуванні громадян та юридичних осіб.

Власники землі та землекористувачі, крім орендарів та пільгових категорій, які звільнені від сплати земельного податку, щорічно сплачують земельний податок.

Нарахування земельного податку громадянам проводить  Гадяцьке управління ГУ ДПС у Полтавській області, яке роздруковує та вручає платіжні повідомлення платникам земельного податку.

При сплаті земельного податку законодавством встановлено такі терміни сплати:

- перший поточний платіж проводиться до 15 серпня,

- другий поточний платіж до 15 листопада.

Відсутність документів на право власності або користування земельними ділянками не звільняє від сплати земельного податку, оскільки використання землі в Україні є платним.

Відповідно до чинного законодавства України, громадянам та юридичним особам за несвоєчасну сплату земельного податку нараховується пеня за кожний день прострочення платежу.

Шановні жителі Гадяцької міської об'єднаної територіальної громади  - платники земельного податку, виконком  Гадяцької міської ради просить Вас, своєчасно провести сплату земельного податку за користування землею на розрахунковий рахунок р/р UA 258999980334199813000016662 отримувач: Гадяцька міська ОТГ / код платежу 18010700 земельний податок з фізичних осіб, код ЄДРПОУ 37937713;

Хочемо вас попередити, що вразі неотримання податкового повідомлення, або виникнення інших питань по сплаті земельного податку, просимо звертатися в Гадяцьке управління ГУ ДПС у Полтавській області, вулиця Лохвицька,30-Б, місто Гадяч, кімната №104, телефон 2-19-16, за додатковою інформацією в міську раду кімната №12, телефон 2-14-57.