Координатори дистанційної освіти у закладах загальної середньої освіти Гадяцької міської ОТГ взяли участь у обласному онлайн-тренінгу

  • 659

Фото без опису

З 07 по 09.07.2020 координатори дистанційної освіти у закладах загальної середньої освіти Гадяцької міської ОТГ: Павленко А.М., головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту Гадяцької міської ради і Майборода С.М., завідувач методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту Гадяцької міської ради, брали участь у обласному онлайн-тренінгу «Організація освітнього процесу з використанням дистанційних технологій», який організовано Полтавським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти ім. М.В.Остроградського.

Захід проведено з метою забезпечення науково-методичного супроводу учасників освітнього процесу в умовах дистанційного навчання.

07.07.2020 учасники мали змогу ознайомитися та попрацювати над питаннями: «Педагогіка, яка відкрита до змін» (доп. Зелюк В.В.), «Організація дистанційного навчання: нормативне забезпечення; стан і перспективи», «Основні складові технічного середовища дистанційного навчання», «Технології для вчителя. Організація дистанційного навчання засобами сервісів Google.G Suite for Education» (доп. Шостя С.П.), «Актуальні питання інструментарію та дидактики дистанційного навчання» (доп. Устименко Т.А.), «Як організувати роботу школи в дистанційному режимі. Психологія взаємодії учасників освітнього процесу в умовах дистанції» (доп. Королюк С.В., Муліка К.М.), «Методичні рекомендації: особливості дистанційного вивчення шкільних предметів» (доп. Лозинська О.М., Крилевець М.П., Макусінський Є.А., Цехмистро О.І.).

08.07.2020 – «Змішане навчання. Основні характеристики. Перевернутий клас: що це таке і як його організувати» (доп. Буйдіна О.О.); «Технології для вчителя. Організація дистанційного навчання засобами сервісів Microsoft (MS Оffice 365, MS Teams)» (доп. представники компанії Lizard); «Презентація можливостей електронних журналів та щоденників NZ.UA» (доп. Богомол Я. Р., інженер з комп’ютерних систем «Нові Знання»); «Психологічне благополуччя учнів, батьків та вчителів під час дистанційного навчання» (доп. Жданюк Л.О.).

09.07.2020 – «Оцінювання академічних успіхів учнів під час дистанційного навчання: педагогічна та технологічна складові» (доп. Буйдіна О.О.); «Візуалізація навчальної інформації» (доп. Бондар Т.О.); «Технології для вчителя. Ведення youtube каналу, алгоритм запису відеосюжету, технічне забезпечення, сценарій відеосюжету, запис, обробка, перевірка. Субтитри. Транскрибація. Створення інтерактивних опитувань у відео. Програми для створення власних відео ресурсів» (доп. Кобилінський А.А., викладач Полтавської філії Академії «ШАГ»); «Голос як інструмент педагогічної техніки вчителя» (доп. Халецька Л.Л.); «Найближчі завдання з розвитку дистанційної освіти в Полтавській області. Співпраця» (доп. Шостя С.П., Максименко Л.М.).

Дякуємо працівникам Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. М.В.Остроградського та усім учасникам заходу за роботу і співпрацю, за можливість отримати актуальну і важливу інформацію, таку необхідну зараз для розуміння куди і для чого рухатися нашій освіті.

Сподіваємося, що освітній процес у закладах освіти Гадяцької міської ОТГ 1 вересня розпочнеться у звичайному очному режимі, проте будемо готові до будь-яких викликів. Отримані знання та вміння міські координатори передадуть педагогам закладів освіти громади на міському тренінгу у серпні 2020 року.

 

Підготував: С.М. Майборода