З турботою про ветеранів війни

  • 521

Фото без опису

З нагоди відзначення 77-річниці визволення гадяцької землі від нацистьких окупантів та святкування Дня міста, учасникам бойових дій у Другій світовій війні, прирівняним до них та інвалідам Другої світової війни вручили продуктові набори та привітали зі святами. 

Міський голова Володимир Олександрович Нестеренко завітав у гості до найстаршого ветерана війни – Дмитра Терентійовича Усенка, якому виповнилося 98 років. Очільник міста подякував захиснику за його героїчний подвиг, побажав здоров’я і довголіття, а головне - мирного неба над головою.

Звістка про початок війни застала Дмитра Терентійовича зненацька. Після закінчення десяти класів він вступив до Лебединського вчительського інституту. Але вчитися не довелося: разом із сімома іншими студентами Дмитро, здавши достроково іспити, відправився до військомату, а звідтіля – в Білорусію, в артилерійські війська. Згодом став лейтенантом, через деякий час – командиром взводу, командиром артилерійської протитанкової батареї.

За доблесть та звитягу в боях полковник Усенко Дмитро Терентійович має ордени Вітчизняної війни 1-го ступеня, Червоної Зірки, Богдана Хмельницького, «За мужність», більше двадцяти медалей.

Демобілізувавшись, Дмитро Терентійович прибув додому. Мирне   життя розпочалося із завершення навчання, здобуття професії. Тривалий час працював у різних школах. Останні 15 років очолював Гадяцький райком профспілки працівників освіти вищої школи й наукових установ.

Життєвий шлях кожного ветерана є гідним прикладом для наслідування молодого покоління.