Із пленарного засідання шістдесят п’ятої сесії Гадяцької міської ради

  • 554

Фото без опису21 вересня 2020 року, відбулося засідання шістдесят п’ятої сесії Гадяцької міської ради сьомого скликання, на якому головував міський голова Володимир Олександрович Нестеренко. У пленарному засіданні сесії взяли участь 18 депутатів із 26 обраних. На сесію також були запрошені і прибули: начальники управлінь, відділів виконавчого комітету, міської ради, представники засобів масової інформації. Зважаючи на умови карантинних обмежень, усі  присутні займали місця у залі з урахуванням соціальної дистанції. Фото без опису

Перед початком сесії міський голова В.О.Нестеренко від імені Полтавської обласної ради за багаторічну сумлінну працю, значний особистий внесок у соціально-економічний розвиток громади, активну громадянську позицію та з нагоди Дня міста вручив Грамоти Полтавської обласної ради: директору ТОВ «Будтехпроект» Власенку Миколі Олексійовичу, директору Приватного підприємства «Новатор Агро» Мотричу Валерію Дмитровичу,  приватному нотаріусу Ямпольській Світлані Миколаївні.Фото без опису

В ході пленарного засідання розглянуто 44 питання порядку денного, які попередньо розглядалися на засіданнях постійних депутатських комісій. На початку сесії, як завжди, міський голова поінформував  присутніх  про прийняті рішення виконавчим комітетом міської ради в міжсесійний період.

На виконання Закону України «Про повну загальну середню освіту» - продовжується освітня реформа. На засіданні сесії було затверджено кандидатуру на посаду директора комунальної установи «Гадяцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» - Майбороди Сергія Миколайовича, як такого, що переміг в  конкурсному відборі на дану посаду.

З метою вирішення ряду актуальних питань життєдіяльності Гадяцької міської об’єднаної громади, затверджено низку змін до програм та до бюджету Гадяцької ОТГ на 2020 рік. Так, комунальному некомерційному підприємству «Гадяцька  центральна районна лікарня» на придбання антирабічної вакцини виділено - 20,0 тис. гривень; комунальному некомерційному підприємству «Гадяцький центр первинної медико-санітарної допомоги»  на придбання медикаментів, засобів індивідуального захисту – 27,0 тис. гривень.

 В галузі «Освіта» виділено кошти на придбання меблів, обладнання для харчоблоку, придбання антисептиків, рушників, миючих засобів на суму 151,030 тис. гривень. Виділено кошти також на проведення поточних ремонтів по закладах загальної середньої освіти міста та проведення капітального ремонту підлоги в класній кімнаті Гадяцького ліцею І-ІІІ ст.. імені Олени Пчілки.

 В сфері житлово-комунального господарства та благоустрою міста: 49,9 тис. гривень – виділено на виготовлення проектно-кошторисної документації на реконструкцію водопроводу по вул. Набережна Груні; 49,9 тис. гривень – на придбання дитячих майданчиків по вул. Полтавська, 44; 40,0 тис. гривень – на придбання дитячого майданчика по вул. Миру.

На сесії розглянуто низку земельних питань та прийняті відповідні рішення.

 У різному виступили: депутат міської ради Божко Л.Ф., начальник Гадяцького районного сектора ГУ ДСНС України у Полтавській області Губський В.В.