Підтримка інсулінозалежних громадян - Гадяцька міська рада виділила кошти на інсулін

  • 1298

Фото без опису

Останнім часом надзвичайно важливим є питання збереження життя людей, хворих на цукровий діабет та людей, які є інсулінозалежними. Неможливість отримання інсулінів через недофінансування коштів державою, поставило під загрозу здоров’я певної частини жителів громади.

 

Діабетики потрапили у безвихідь: купувати вартісні ліки за власні кошти хворі не мають змоги, а без медпрепаратів – не можуть жити. 

 

Також до міської ради звернулося Комунальне некомерційне медичне підприємство «Гадяцька центральна районна лікарня» з проханням виділити додаткові кошти на придбання препаратів інсуліну для належного надання медикаментозної допомоги хворим на цукровий діабет.

 

Тож, враховуючи численні звернення, у зв’язку з недостатнім фінансуванням державної Програми, усвідомлюючи життєву необхідність ліків для інсулінозалежних хворих, депутати на засіданні сесії міської ради, яке відбулося сьогодні, 21 жовтня 2020 року, затвердили доповнення та зміни до бюджету Гадяцької міської територіальної громади, виділивши 210,0 тисяч  гривень. на придбання інсуліну.