До уваги суб’єктів господарювання

  • 343

 

Фото без опису

Полтавська область є однією з восьми областей-учасників проекту міжнародної технічної допомоги «Програма USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО)», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та впроваджується компанією Кімонікс Інтернешнл. Проект діятиме до 2024 року.

Метою Програми є прискорення економічного розвитку сільських громад України, шляхом покращення управління в сільськогосподарському секторі, що сприятиме розвитку більш продуктивних, сучасних та прибуткових мікро-, малих та середніх сільськогосподарських підприємств, які успішно інтегруватимуться в конкурентні українські та міжнародні ринки.

Одним із головних завдань ініціативи є формування нової якості аграрної політики та підвищення рівня мотивації селян до освоєння нових форм і методів організації сільськогосподарського виробництва в умовах забезпечення комплексом послуг сільськогосподарських виробників, спрямованих на оптимізацію аграрних технологій, підвищення продуктивності і якості продукції (плодоовочевої, м'ясної, молочної, аквакультур, кондитерських виробів і окремих продуктів харчування).

Саме для виконання цих завдань залучено до впровадження в Полтавській області проект АГРО.

Наразі Департамент економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій облдержадміністрації формуємо список потенційних учасників проекту, які в подальшому зможуть отримати як консультаційну, експертну так і фінансову допомогу.