Проведено практикум «Психологія сім’ї» для працівників психологічної служби закладів освіти Гадяцької, Великобудищанської, Краснолуцької, Лютенської, Петрівсько-Роменської, Сергіївської ОТГ у онлайн-режимі

  • 301

27 листопада 2020 року комунальною установою «Гадяцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» Гадяцької міської ради проведено практикум «Психологія сім’ї» для працівників психологічної служби закладів освіти Гадяцької, Великобудищанської,  Краснолуцької, Лютенської, Петрівсько-Роменської, Сергіївської ОТГ у онлайн-режимі.

Аколович Т.П., психолог Гадяцького ЦПРПП ознайомила учасників заходу з ознаками психологічного клімату у родині, особливостями процесу внутрішньосімейної взаємодії та психолого-педагогічного забезпечення з такою категорією учасників освітнього процесу, як батьки.

У ході практикуму учасникам було запропоновано техніки та методики роботи, спрямовані на дослідження дитячо-батьківських стосунків: методика для батьків «Сходинки», вправа «Сімя – єдиний організм».

Також Аколович Т.П. презентувала практику «Сімейна рада», яка передбачає демократичні методи, введені в сімейну систему, підвищує повагу між усіма членами сім'ї, кооперацію між ними.

Окрім цього, практичні психологи та соціальні педагоги активно включилися у виконання практики «Дні турботи», яка має на меті покращення взаєморозуміння і розвиток здорового клімату в родині. 

 

Підготувала: Т.П. Аколович