УВАГА! ЗАПРОВАДЖУЄМО НОВИЙ ФОРМАТ ПОВОДЖЕННЯ З ВІДХОДАМИ

  • 482

 

Фото без опису

Що таке місто Гадяч? Це не просто найбільший населений пункт нашої об’єднаної територіальної громади. Це тисячі приватних будинків,  сотні квартир. Одна спільна, велика оселя для всіх і кожного. Це благоустрій – найголовніший атрибут затишного й комфортного населеного пункту. Це чистота, яка починається із сумлінного ставлення  мешканців до себе та довкілля.

Кожен із нас – від малого до великого, продукує сміття. Безвідходних жителів не існує – це аксіома. Та смітять усі, а сплачує за вивезення сміття лише третина споживачів. Решта вважає, що питання раціонального поводження з відходами їх не стосується. А потім працівники міських комунальних служб вивозять із центральних вулиць, міських цвинтарів, з водовідвідних канав, узлісь та дорожніх обочин тони сміття, найменування яким – несанкціоновані або стихійні сміттєзвалища.

На сьогодні на території Гадяцької міської ради діє унітарний метод збору твердих побутових відходів. Мешканці  багатоквартирних будинків охоплені послугою по збору сміття в контейнерні баки. Для цього на прибудинкових територіях житлового фонду та на території підприємств, установ і організацій, які замовляють послугу з вивезення ТПВ, розміщено 124  контейнерів місткістю 1,1 м3.

У 2018 році Гадяцька міська рада розпочала і продовжує нині поетапне впровадження проекту міжмуніципального співробітництва «Очистим землю від сміття задля здорового життя!». Головна мета – досягти сучасного підходу до утилізації відходів, поступово залучивши мешканців Гадяцької об’єднаної територіальної громади до роздільного збору ТПВ у контейнери.

Закуплено 613 індивідуальних пластикових контейнерів європейського зразка, місткістю 120 літрів, які були безкоштовно передані в користування мешканцям приватного житлового сектора на умовах бережливої експлуатації. Підписавши договір на вивезення побутових відходів та Акт приймання/передачі за збереження контейнера, його технічний і санітарний стан, господарі приватних будинків вирішують для себе питання збору та вивезення сміття.

Планується, що поступово до цієї сучасної системи поводження з твердими побутовими відходами буде залучено і села об’єднаної територіальної громади.

Сьогодні я закликаю кожного свідомого жителя, який хоче бачити  чистим і впорядкованим наш  рідний Гадяч, виконати свій громадянський обов’язок – укласти з КП «Гадяч-житло» договір про надання послуг з вивезення  твердих побутових відходів за адресою: м. Гадяч, вул. Драгоманова, 22 контактний телефон: 2-39-43, 3-38-32.

Гадяч – наш спільний дім. Подбаймо про його чистоту разом! І хай не лише стаття 32 Закону України «Про відходи», що з 1 січня 2018 року зобов’язує українців до сортування, стане нам вказівкою, хай скеровує кожного власне сумління.  

 

Микола Сергієвський, інспектор по контролю за благоустроєм екологічним та санітарним станом міста