Проведено семінар-практикум та засідання методичного об’єднання працівників психологічної служби закладів освіти у онлайн-режимі

  • 704

Фото без опису

29 січня 2021 року комунальною установою «Гадяцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» Гадяцької міської ради проведено засідання методичного об’єднання працівників психологічної служби закладів освіти Гадяцької, Великобудищанської,  Краснолуцької, Лютенської, Петрівсько-Роменської, Сергіївської громад та семінар-практикум «Психологічна служба у освітньому процесі сучасного закладу освіти» у онлайн-режимі.

На засідання методичного об’єднання було розглянуто наступні питання: «Щодо підвищення кваліфікації працівників психологічної служби» (Майборода С.М., директор Гадяцького ЦПРПП); «Щодо підготовки до атестації педагогічних працівників» (Аколович Т.П., психолог Гадяцького ЦПРПП); «Щодо особливостей роботи з дітьми, які потрапили у складні життєві обставини» (Комащук М.О., голова МО, соціальний педагог Гадяцького ліцею І-ІІІ ступенів № 1 імені Олени Пчілки); «Щодо складання та апробації корекційно-розвиткових, розвиткових, профілактичних програм у роботі практичного психолога та соціального педагога» (Члени методичного об’єднання).

У ході засідання методичної спільноти проведено семінар-практикум.

Аколович Т.П., психолог Гадяцького ЦПРПП ознайомила учасників семінару з професійним стандартом «Практичний психолог закладу освіти». Золотоверх А.О., практичний психолог Великобудищанського спеціалізованого закладу освіти І-ІІІ ступенів Великобудищанської сільської ради розповіла про діагностику як один з видів діяльності у роботі працівника психологічної служби закладу освіти. Жезіцька О.А., практичний психолог Гадяцького ліцею І-ІІІ ст. № 1 імені Олени Пчілки Гадяцької міської ради повідомила про використання інноваційних технологій в діагностичній роботі працівників психологічної служби.

З питанням «Впровадження програми протидії торгівлі людьми «Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція» в освітній процес закладу загальної середньої освіти» виступила Стіба Н.М., практичний психолог/соціальний педагог Сватківського ЗЗСО І-ІІІ ступенів Краснолуцької сільської ради. А Сазонова Ю.О., практичний психолог ЗДО «Барвінок» с. Веприк Великобудищанської сільської ради розповіла про власний досвід роботи з теми «Ниткографія як інструмент у роботі практичного психолога ЗДО».

У практичній частині семінару-практикуму Сімінько О.І., практичний психолог/соціальний педагог Рашівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів Лютенської сільської ради презентувала «Поради для батьків. Як організувати навчальний процес вдома». А Левченко Ю.О., практичний психолог Петрівсько-Роменського ЗЗСО І-ІІІ ступенів представила «Практикум у роботі з сімєю».

На завершення Аколович Т.П. розповіла про те, як вдало організувати консультативний процес практичному психологу та соціальному педагогу. Учасники семінару-практикуму висловили свої враження з приводу проведених заходів.

 

 

Підготувала: Т.П. Аколович