Підписано Меморандум щодо врегулювання проблемних питань у сфері централізованого постачання теплової енергії та постачання гарячої води для населення

  • 422

Фото без опису

Меморандум укладено між Кабінетом Міністрів України в особі міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова та першого заступника міністра енергетики Юрія Вітренка, Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, НАК „Нафтогаз України” і Всеукраїнською асоціацією органів місцевого самоврядування „Асоціація міст України”.

Документом  передбачено, що вартість послуг з централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води впродовж опалювального сезону 2020 – 2021 року не зміниться.

Разом з тим, для теплопостачальних підприємств передбачені відстрочка оплати за природний газ та компенсація різниці між ринковою ціною природного газу та ціною, врахованою в тарифах за тепло. Окрім цього, згідно з Меморандумом, фінансування компенсацій за різницю в тарифах для підприємств теплопостачання не перекладатимуть на органи місцевого самоврядування. Також НАК «Нафтогаз України» розробить та запровадить до 1 вересня 2021 року довгострокові цінові пропозиції для забезпечення сталого рівня цін на природний газ для підприємств теплопостачання.

Гадяцька міська рада вітає підписання даного Меморандуму. Завдяки йому українці будуть взимку з теплом і гарячою водою без зайвого навантаження на їхні сімейні бюджети.