У Гадяцькій громаді вшанували пам'ять загиблих у Другій світовій війні

  • 1186

 

Фото без опису

76 років тому замовкли останні постріли гармат, прийшов мир, настала довгоочікувана тиша, за яку заплачено ціною життя мільйонів українців. Ми з вдячністю і сумом згадуємо тих, хто загинув захищаючи нашу країну, вшановуємо тих, небагатьох визволителів, хто ще поруч з нами, хто звільнив державу від нацизму і виховав покоління, яке здобуло незалежність для України.

З нагоди відзначення Дня пам'яті та примирення і 76-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні в м. Гадячі відбулося урочисте покладання квітів до  Меморіалу Слави у міському парку «Перемога».

У церемонії покладання взяли участь: міський голова Володимир Нестеренко, керівництво Гадяцької міської ради, представники колективів структурних підрозділів міської ради та її виконавчого комітету, військовослужбовці Гадяцького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки

Присутні вшанували пам'ять про загиблих хвилиною мовчання і поклали квіти до Меморіалу Слави та братських могил воїнам-визволителям і полеглим землякам на фронтах Другої світової війни; пам’ятнику генерал-лейтенанту П.П. Корзуну, командуючому 47-ю армією, яка звільнила в 1943 році Полтавщину; пам’ятного знаку на честь військових частин, які звільняли м. Гадяч від німецько-фашистських загарбників; пам’ятнику в честь одного з в’язнів острова Узедом, нашого земляка Михайла Ємця, до пам’ятного знаку воїнам АТО/ООС,  які віддали життя за незалежність України.

Покладання квітів відбулося також до меморіальних комплексів та  пам’ятних знаків, встановлених на честь воїнів-визволителів і полеглих земляків на фронтах Другої світової війни і в інших населених пунктах Гадяцької міської територіальної громади: в парку с. Біленченківка,  біля каплички в  с. Осняги, в с. Сари та с. Харківці.

 

Слава та шана героям, які в усі часи захищали Україну!