До уваги мешканців сіл Гадяцької територіальної громади

  • 790

Фото без опису

АТ "Укрпошта" інформує про зручність отримання пенсій та соціальних виплат через поштові відділення

 

АТ «Укрпошта» здійснює виплату пенсій з доставкою додому на адресу за місцем фактичного проживання пенсіонера, таким чином виконуючи взяті на себе перед Пенсійним фондом зобов’язання.

 

В останні роки кількість банківських відділень та банкоматів неухильно знижується, зокрема тільки за 2020 рік скорочено 980 банківських структурних підрозділів. Більшість скорочених відділень банків припадає на невеличкі населені пункти України, де мешканці залишаються без банківських послуг, в тому числі не мають можливості скористатись банківськими картками для отримання пенсії та інших соціальних виплат.

 

Особливо гостро проблема торкається людей з інвалідністю та осіб похилого віку, які обмежені в самостійному пересуванні та позбавлені можливості прибути до відділень банків поза межами місця свого проживання.

 

Тобто, фактично, маючи банківські платіжні картки, такі категорії громадян України залишаються без пенсійних та інших соціальних виплат, гарантованих державою.

 

При цьому функціонування мережі стаціонарних та пересувних відділень АТ «Укрпошта» забезпечує надання поштових, фінансових та послуг з доставки і виплати пенсій та інших соціальних виплат по всій території країни, незважаючи на кількість населення у населених пунктах, у тому числі у селах Гадяцької громади.

 

Згідно чинного законодавства України виплата пенсії здійснюється через відділення  поштового зв’язку АТ «Укрпошта» АБО на банківський  рахунок, відкритий у відділенні банку.

 

Обирайте зручний для вас спосіб отримання соціальних виплат.